Kristoff nummer tre i Flandern: - Jeg er fornøyd - Sykkel
1118 Views

Kristoff nummer tre i Flandern: – Jeg er fornøyd

Kristoff klarte ikke å utfordre storfavorittene Mathieu van der Poel og Wout Van Aert. Se klipp!

Oktober 19, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Alexander Kristoff klarte ikke å utfordre storfavorittene Mathieu van der Poel og Wout Van Aert, men syklet inn til tredjeplass under søndagens Flandern rundt.

Van Aert (Jumbo-Visma) og van der Poel (BKCP-Corendon) utgjorde frontduoen de siste 30 kilometerne av det gjeve rittet. Med bare noen hundre meter til mål, senket de farten og ventet på hverandres neste trekk.

Skulder ved skulder spurtet de over målstreken – van der Poel noen få centimeter foran Van Aert. Dermed kunne nederlenderen juble for sin aller første seier i Flandern rundt.

– Jeg våget ikke å feire. Jeg ble fortalt to ganger at jeg vant, men jeg ba om bekreftelse ti ganger. Dette gjør opp for så mye, sa en sliten og fornøyd van der Poel etter sluttspurten. 

Spurtsterke Kristoff

Alexander Kristoff klarte ikke være med da de to i teten gikk i brudd, men gjorde som i fjor og syklet inn til tredjeplass.

– Jeg er fornøyd. Dette har vært hovedmålet etter at Paris-Robaix ble avlyst. Jeg kan ikke forvente å få det til hvert år, og å havne på podiet to år på rad, det må jeg være fornøyd med, sa Kristoff til TV 2 etter rittet.

Med 10 kilometer igjen lå 33-åringen i det som var igjen av hovedfeltet og knivet om en god plassering inn mot oppløpet.

I kamp med blant andre franske Anthony Turgis (Total Direct Energie) og belgiske Yves Lampaert (Elegant-Quickstep) skrudde Kristoff på turboen og så seg ikke tilbake da han knep den siste podieplassen.

– Det var vel egentlig tre mann som var på et annet nivå i år. Så veltet Alaphilippe, og da var tredjeplass det beste. Jeg var helt ferdig og holdt på å småsprekke, sa nordmannen etter den jevne sluttspurten.

I 2015 knuste han alle i Belgia og ble den første nordmannen til å vinne Flandern rundt.

Stygg velt

Den gjeve vårklassikeren, som i år måtte gjennomføres om høsten grunnet virussituasjonen, bød også på dramatikk underveis.

Med 35 kilometer igjen kolliderte verdensmester Julian Alaphilippe i en motorsykkel og ble liggende på asfalten i smerter. Franskmannen lå da i teten sammen med van Aert og van der Pool og hadde et minutt ned til hovedfeltet.

Franskmannen ble raskt behandlet, men så ut til å ha skadet høyre håndledd og skulder.

Sven Erik Bystrøm, Edvald Boasson-Hagen, Rasmus Tiller og Amund Grøndahl deltok også i rittet, men klarte ikke å hevde seg i toppen.

Ronde van Vlaanderen i Belgia søndag, 241 km Antwerpen – Oudenaarde, verdenstouren (19 av 21):

1) Mathieu van der Poel, Nederland (Alpecin-Fenix) 5.43.17, 2) Wout Van Aert, Belgia (Jumbo-Visma) s.t., 3) Alexander Kristoff, Norge (UAE) 0.08 min. bak, 4) Anthony Turgis, Frankrike (Total Direct Energie) s.t., 5) Yves Lampaert, Belgia (Deceuninck-Quick Step) s.t., 6) Dimitri Claeys, Belgia (Cofidis) s.t., 7) Oliver Naesen, Belgia (Ag2r) s.t., 8) Dylan van Baarle, Nederland (Ineos) s.t., 9) John Degenkolb, Tyskland (Lotto Soudal) s.t., 10) Tiesj Benoot, Belgia (Sunweb) s.t.

Øvrige norske: 21) Sven Erik Bystrøm (UAE) 2.41, 52) Edvald Boasson-Hagen (NTT) 4.08, 86) Rasmus Tiller (NTT) 10.30. Brøt: Vegard Stake Laengen (UAE) og Amund Grøndahl Jansen (Jumbo Visma).

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.