Kristoff med ny optimisme for Qatar - Sykkel
891 Views

Kristoff med ny optimisme for Qatar

Miss: Alexander Kristoff innså underveis i Richmond-VM at løypa var for hard. Nå tror han de største gullsjansene venter i Qatar. Foto: Kjetil R. Anda

Desember 01, 2015
Skrevet av:

kjetil

Etter årets VM sitter den norske sykkelstjernen igjen med et nytt bilde av 2016.


Om nordmannen ser på verdensmesterskapet i Richmond, Qatar og Bergen, er det i neste års VM han mener seierssjansene er størst.

– Jeg trodde det var best sjans i Richmond, men i Qatar blir det en ren spurtduell, sier Kristoff til Sykkemagasinet.

Han tror tittelen i ørkenlandet står mellom han selv, Andre Greipel, Mark Cavendish, Marcel Kittel og alle de andre spurtstjernene.

– Men dette er ryttere jeg har slått mange ganger før, så hvorfor skal jeg ikke det nå? spør han.

Bergen-løypa tror han passer bedre Edvald Boasson Hagen.

Boonens arvtager?
Det er ikke før i 2017 Kristoff skal i nye kontraktdiskusjoner, men da er samtidig muligheten til stede for at han bytter beite.

– Etixx QuickStep er blant verdens beste klassikerlag, og du har selv uttalt at klassikerne er viktigere enn Touren. Er ikke det et aktuelt lag å gå til?

– Det er jo aktuelt, men samtidig må man finne seg i å dele kapteinansvaret mer enn jeg gjør nå.

– Men Tom Boonen er jo der og står med en drøss seire?

– Det blir spennende å se hva som skjer, mange er interessert, svarer Kristoff unnvikende.

boonen -1
Keep on strong: Tom Boonen har hintet frampå at 2017 kan være hans siste sesong. Foto: Kjetil R. Anda

Samtidig nevner han Team Sky som et spennende lag hvor ting er på stell. En norsk gjeng besatt av Lars Petter Nordhaug, Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch er også positivt, legger han til.

– Men så er vi en norsk gjeng i Katjusja også, smiler han og sikter til Sven Erik Bystrøm og stefar Stein Ørn som fra neste år går inn i trenerteamet.

Kan miste viktig hjelperytter
I 2015 beviste Marco Haller at han er klar for nye oppgaver, og Kristoff understreker at han skal jobbe aktivt for å beholde østerrikeren i Katjusja.

– Men Marco har ambisjoner selv. Han er såpass god at han kan vinne løp, og for hans egen del er det smart å prøve nye veier. Jeg har sagt at dersom han har lyst, så skjønner jeg at han vil prøve lykken, men jeg håper han fortsetter hos oss.

Men i 2016 skal Haller igjen hjelpe Kristoff til flere triumfer. Nordmannen selv tror lagkompisen kan fylle Luca Paolinis rolle bra, og tror østerrikerens klatreegenskaper vil komme han godt til nytte.

Samtidig roser Kristoff nysigneringen Michael Mørkøv.

– Han blir bra spesielt i spurtene hvor det blir et steg opp fra Luca. Så spørs det hvordan det blir i klassikerne, men du klarer ikke vinne Gent Wevelgem, uten å være en god klassikerrytter, sier han.

(Denne saken er i tilknytning til Sykkelmagasinets reportasje om Alexander Kristoff i utgave åtte)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.