Kristoff får to norske hjelpere i Flandern - Sykkel
805 Views

Kristoff får to norske hjelpere i Flandern

UAE har troppen klar.

April 05, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen skal forsøke å bidra til at Alexander Kristoff tar karrierens andre Flandern rundt-seier søndag.

Torsdag ble UAE-mannskapet til den beintøffe belgiske sykkelklassikeren bekreftet, og både Kristoff, Bystrøm og Stake Laengen står på startstreken.

Det gjør også den colombianske spurtkanonen Fernando Gaviria, som sist søndag ga Kristoff grønt lys til å spurte for egne sjanser da nordmannen vant Gent-Wevelgem.

Til de 270 beinharde kilometerne i Flandern rundt, som blant annet består av 17 stigninger og seks partier med brostein, kommer UAE-laget med Kristoff og nevnte Gaviria som kapteiner.

Italienerne Marco Marcato og Oliviero Troia utgjør sammen med belgiske Jasper Philipsen, Bystrøm og Laengen resten av laget.

– Vi vil kunne sette vår lit til to ryttere med fantastisk potensial, Kristoff og Gaviria, og de får støtte av gruppe med ryttere av høy kvalitet i Bystrøm, Laengen, Marcato, Troia og Philipsen, sier teamsjef Matxin Joxean Fernandez.

– Kristoff er vi trygge på, han har vunnet dette store monumentet tidligere og vet hvordan han skal løse oppgaven best mulig. Gaviria har mindre erfaring, men eksepsjonelle kvaliteter, fortsetter han.

Teamsjefen er optimistisk på forhånd.

– Flandern rundt er et svært vanskelig ritt, men med disse rytterne har vi potensial til å ta seieren, sier han.

Alexander Kristoff vant Flandern rundt i 2015.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.