København forhandler om utsettelse av Tour-start - Sykkel
1259 Views

København forhandler om utsettelse av Tour-start

Bretagne vurdereres som en potensiell erstatter.

Juli 26, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Københavns overborgermester Frank Jensen sier at sjansene er store for at danskenes Tour de France-start flyttes fra 2021 til 2022.

Etappene var planlagt å gå av stabelen 2., 3. og 4. juli i 2021. For å unngå kollisjon med de utsatte olympiske lekene i Tokyo har Tour-arrangør ASO ønsket å flytte starten fram en uke.

Dersom neste års Tour de France ikke flyttes vil siste etappe til Paris gå dagen etter herrenes landeveisritt i OL.

En eventuell fremskyvning kan imidlertid vise seg å være problematisk for København, som også skal være vertskap for fire kamper i fotball-EM. Den siste EM-kampen i Danmark skal etter planen spilles 28. juni.– Dialog

– Det gjør at vi er i dialog med Tour de France-arrangørene om hvordan vi skal plassere Tour de France i Danmark i 2021 eller om det muligens kan flyttes til 2022, sier Jensen til  DR.

Han sier at en utsettelse til 2022 er det mest realistiske per nå.

– Det viktigste for meg er å holde fast ved at vi skal ha Tour de France til Danmark. Det er det ingen usikkerhet rundt.

Overborgmesteren forteller at utsettelsen vil føre til store ekstrakostnader. 

– Kommunepolitikerne og våre borgere skal vite hva det vil koste å flytte starten til 2022, dersom det er der det ender, sier Jensen til dansk  TV 2.Storebæltbrua

Den franske regionen Bretagne blir vurdert som en potensiell erstatter for Danmark i 2021.

– Vi har ikke mottatt noen offisiell forespørsel ennå, men jeg stemmer selvfølgelig for idéen. Jeg har sendt en melding til Tour de France-direktøren Christian Prudhomme angående dette i dag. Jeg håper at få et snarlig svar fra ham, sa borgmester Fabrice Loher i byen Lorient til  Le Télégramme torsdag

Den første etappen i Danmark skal i utgangspunktet være en tempo i København. Deretter skal det kjøres en etappe på 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg. Det vil si at Tour de France-feltet skal kjøre over Storebæltbrua. Den tredje etappen går fra Vejle til Sønderborg.

Åpningen vil være 24. gang at Tour de France starter utenfor Frankrike.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.