Kaggestad: - Trodde det skulle ende i dom - Sykkel
1011 Views

Kaggestad: – Trodde det skulle ende i dom

Sykkeleksperten overrasket over utfallet

Juli 02, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Sykkelekspert Mads Kaggestad trodde dopingsaken mot Chris Froome ville trekke ut ytterligere i tid. Han trodde også den britiske sykkelstjernen ville bli dømt.

Mandag kom nyheten om at Froome er frikjent av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), og at han dermed trolig sykler årets Tour de France.

Froome avga en dopingprøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedisinen salbutamol under fjorårets Vuelta a España, men er nå frikjent av UCI.

– Jeg er litt overrasket. Jeg hadde trodd det skulle ende i en dom fordi det finnes lignende saker, også i sykling, som har ført til en dom, sier Kaggestad til NTB.

Prioriterte saken

Han føler sykkelsporten svært tett, og er også overrasket over at det kom en avklaring i saken allerede nå.

– Jeg hadde kanskje forventet at det skulle trekke ytterligere ut i tid, men jeg tror de prioriterte å få saken gjort, forteller Kaggestad og legger til at han har full tiltro til det uavhengige antidopingpanelet som håndterer dopingsakene i sykling. Det er et panel hvor blant annet norske Rune Andersen sitter i styret.

Etter UCIs avgjørelse kan Froome nå forberede seg på Tour de France. Briten, som vant treukersrittet både i 2013, 2015, 2016 og 2017, har tidligere vært en upopulær mann blant fansen langs løypa.

Ikke alltid publikumsyndling

Frifinnelsen betyr ikke nødvendigvis at han vil bli hyllet av alle i Frankrike.

– Jeg tror det er grunn til å tro at han fortsatt kommer til å bli trakassert, sier Kaggestad.

TV2s sykkelekspert har videre liten tro på at det ville komme noen anke mot frifinnelsen av Froome. Verdens antidopingbyrå (WADA) kunne anket avgjørelsen, men de har selv vært en delaktig rådgiver i saken som til slutt endte med frifinnelse.

Tour de France starter 7. juli. Første etappe går fra Noirmoutier-en-l’Île til Fontenay-le-Comte, mens det hele avsluttes i Paris 29. juli.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.