– Ikke sikkert Touren er det riktige for meg - Sykkel
862 Views

– Ikke sikkert Touren er det riktige for meg

Carl Fredrik Hagen sikter seg inn på OL i 2020.

September 30, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Carl Fredrik Hagen (28) har neste års Tokyo-OL som et stort mål. Medaljejakt der kan bli utfordrende å kombinere med en eventuell start i Tour de France.

Oppegård-gutten Hagen presenterte seg, overraskende for mange, som Norges nye sammenlagthåp i internasjonal sykkelsport under Vuelta a España tidligere denne måneden. Åttendeplassen gjorde 28-åringen til et brennhet navn nærmest over natten.

Med søndagens VM-fellesstart i Harrogate unnagjort begynner snart jobben med å meisle ut en plan for 2020-sesongen. Foreløpig er ingen beslutninger tatt, men én ting er hovedpersonen klar på. Han har svært lyst til å sykle OL-fellesstarten i Tokyo.

– Det er det jeg har som det eneste klare målet allerede nå. Jeg vet ikke om jeg får sykle der, men har et mål om å bli tatt ut, sier 28-åringen og smiler kledelig beskjedent til NTB.

Kort tid

At han forsvarer en plass i det norske uttaket er hevet over enhver tvil. Den krevende løypa i Tokyo passer den klatresterke Lotto Soudal-proffen meget godt. Alt tyder på at Hagen vil være Norges beste kort i kampen om en olympisk medalje.

Spørsmålet er om hvordan OL-deltakelse passer inn i planene laget har for ham i 2020-sesongen. At 28-åringen blir å se i minst ett av treukersrittene er det neppe tvil om. Spørsmålet er om det skal satses mot Italia, Frankrike eller Spania.

– Det kommer helt an på hvordan løypene blir presentert for Giroen, Tour de France og Vueltaen, sier Hagen selv om den saken.

Ytterligere et moment kan samtidig bli avgjørende med hensyn til om han blir å se i Tour de France og/eller Tokyo-OL neste sommer. Avslutningsetappen i 2020-utgaven av Tour de France går søndag 19. juli. Kun seks dager deretter skal det kjempes om OL-medaljer på motsatt side av jordkloden.

– Det er kort tid, i og med at du har reise og tidssoner. Du må reise langt, og det er også et litt annet klima, medgir Hagen. 

– Lar det seg i det hele tatt gjøre å kombinere OL og Tour de France?

– Jeg har hørt flere som skal kombinere det, så det er fullt mulig, men jeg har ikke tenkt så nøye gjennom dette ennå.

Tenker utvikling

Oppegård-gutten signaliserer videre at han selv ikke vil være bombastisk på at Tour de France er et naturlig mål for ham neste sesong.

– Etter hvert må jeg nå evaluere denne sesongen sammen med laget, og se hva som kan være et fint program neste år for min videre utvikling. Det er ikke sikkert det innebærer at Tour de France er det riktige. Det må vi se. For meg er ikke Touren det viktigste, det finnes mange andre ritt enn Tour de France, sier han.

Sikkert er det uansett at flere øyne enn tidligere vil være rettet mot 28-åringen når han kommer til start i et treukersritt neste sesong. Hagen har presentert seg som en mann å regne med. Det har naturligvis også lagledelsen i Lotto Soudal bitt seg merke i.

Under VM i Yorkshire bekreftet teamsjef John LeLangue overfor TV 2 at det belgiske laget er klare til å signere en kontrakt med nordmannen som strekker seg fram til 2022.

– Det er kjempehyggelig å høre. Jeg prøver å gjøre jobben min så godt som overhodet mulig hver eneste dag, og at de er fornøyd med det jeg leverer, er helt topp. Det er som med alle andre jobber. Når sjefen er fornøyd, er det helt topp, sier 28-åringen og smiler til NTB.

Suksessår

Han er naturlig nok ikke avvisende til å skrive under på en langtidsavtale, men er tydelig på at innholdet må være i tråd med hans egne ønsker.

– Forutsigbarhet er aldri dumt, men du kan ikke bare skrive under for å skrive under. Du ha en plan på ting. Det viktigste for meg er den sportslige utviklingen min. Jeg vil bli en så god syklist som mulig. Jeg er 28 år nå, så det er klart jeg har mange år igjen å sykle, men jeg har ikke tid til å kaste bort fem år av karrieren min på bare tull, fastslår Oppegård-gutten.

Med den sensasjonelle åttendeplassen i Vueltaen friskt i minnet, vil nok uansett teamsjef LeLangue strekke seg langt for å komme til enighet. Hagen legger ikke skjul på at han 2019 har blitt et sykkelår selv ikke han så for seg.

– Det kan jeg skrive under på. Det har vært over all forventning og mye bedre enn jeg hadde tenkt på forhånd. Jeg har lært utrolig mye, men samtidig føler jeg at jeg har masse å lære også. Det er det som er så gøy. 2019 har vært en suksess, smiler han.

Kanskje blir 2020 minst like innholdsrikt.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.