Gunn-Rita-sponsor trekker seg - Sykkel
1689 Views

Gunn-Rita-sponsor trekker seg

God sesong: Tross uten seire i EM, VM eller OL har Dahle Flesjå levert stabilt gode resultater i 2016. Foto: Multivan Merida

September 09, 2016
Skrevet av:

kjetil

– Vi ble overrasket

Fredag kom nyheten om at Merida er ferdig som sponsor av Multivan Merida-laget til Gunn-Rita Dahle Flesjå. Dermed er et 16 års samarbeid omsider over.

– Vi på laget fikk beskjeden i går og det var noe overraskende for oss alle selv om Kenneth (Flesjå) og jeg har vært innstilt på at dette kunne skje siden vi ikke har hatt noen form for dialog om ny kontrakt for videre samarbeid, sier Dahle Flesjå til Sykkelmagasinet fredag.

Merida skriver i en pressemelding at med mer enn 30 WorldCup-seire, 15 VM-titler 15 europeiske titler og utallige nasjonale titler er laget det beste terrengsykkellaget i historien.

– Vi har hatt en fantastisk reise sammen med Merida gjennom hele 15 sesonger og det er vi stolte over. Nye dører åpnes nå og vi går inn i en meget spennende periode med mange muligheter, forteller Sykkelmagasinet-spaltisten.

Hun og ektemannen Kenneth ønsker ytterligere én sesong på toppnivå i internasjonal terrengsykling. Til det lanserer veteranen nå spennende nyheter:

Å starte sitt eget UCI-lag.

– Der designer jeg egen trøye med de sponsorer jeg vil ha med, så det er ingen forskjell. Et UCI-registrert lag kan ha en, to eller mange ryttere, smiler hun.

Det er mulig at hun fortsetter på Merida-sykler, men:

– Det er også muligheter for at vi velger et annet merke som står sterkt i Norden. Vi har frie tøyler nå og og egne drømmer for design og mer fokus på damer og sykling. Det kan bli en realitet, forteller hun.

Når det blir tatt en avgjørelse, vil imidlertid ikke veteranen si noe om.

– Vi har god tid. Har noen konkurransehelger til, møter både hjemme, i Oslo og i Sverige er satt på blokka, men det blir først om 2-3 uker. Vi stresser ikke dette. Om vi ikke har signert noe før langt ut i februar, så er det heilt i orden. Vi jobber hardt i grunntreningsperioden og det blir ikke noe annerledes denne vinteren.

Multivan Merida har i 2016 bestått av Dahle Flesjå, spanske José Antonio Hermida, tsjekkiske Ondrej Clink og sveitsiske Thomas Litscher.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.