Giro d'Italia 2019 åpner med brutal tempo - Sykkel
2228 Views

Giro d’Italia 2019 åpner med brutal tempo

Bakke på 16 % åpner Corsa Rosa.

September 25, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Neste års utgave av de tradisjonelle etapperittet Giro d’Italia starter i Bologna. Det opplyste arrangørene mandag.

Rittet over tre uker innledes med en 8,2 kilometer lang tempoetappe. Rittet har dessuten en 34,7 kilometer lang tempo på den niende etappen.

Åpningstempoen er av det tøffe slaget og har en avslutning oppe ved San Luca-klosteret med utsikt over Bologna. De siste 2 km av stigningen har en gjennomsnittlig stigning på 9 %, lange partier over 10 % og bikker over 16 % på det bratteste. Det er 25 år siden byen sist hadde en etappe i Giro d’Italia.

Den niende etappen, som reiser gjennom området til den velkjente vindruen Sangiovese, er også en krevende tempoetappe. Fra Riccione til San Marino vil de første to milene være forholdsvis flate, men etter passering Faetano dukes det for både lengre og kortere bakker, godt egnet for sterke klatrere.

I år startet rittet i Israel før man tok seg tilbake til Italia, og det var briten Chris Froome (Team Sky) som vant til slutt.

Den 102. utgaven av etapperittet går fra 11. mai til 2. juni. Det var bare noen av etappene som ble offentliggjort. Resten blir presentert i november.

Etappe 1, 2019
Etappe 9, 2019

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.