Gikk i bakken og mistet setet. Vant likevel Birken overlegent - Sykkel
1036 Views

Gikk i bakken og mistet setet. Vant likevel Birken overlegent

Drama stoppet ikke Løvset fra å vinne Birkebeinerrittet for tredje gang.

August 26, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Borghild Løvset falt og mistet sykkelsetet, men tok likevel en overlegen seier i Birkebeinerrittet. Orkla-syklisten vant også i 2013 og 2014.

Hun fullførte det 86 kilometer lange rittet mellom Rena og Lillehammer på 3.03.44. Det var nøyaktig samme tid som hun hadde i fjor, men den gang holdt det bare til en fjerdeplass.

Lørdagens seiersmargin var på over sju minutter. Løvset fikk bruk for luken hun hadde opparbeidet seg underveis.

– Jeg skjønner ikke hva som har skjedd. Akkurat nå føles det som at denne seieren betyr alt. Jeg hadde en kjempedag, og fikk en luke før Skramstad. Men så skjedde det litt på slutten. Jeg kjørte inn i en mann i terrengpartiet og mistet setet. Da tenkte jeg at nå ryker det, sa en følelsesladd Løvset i et intervju lagt ut på arrangørens nettside.

Hildegunn Gjertrud (Nesset) ble nummer to, mens Elisabeth Sveum (Rye) tok tredjeplassen.

I herreklassen var Erik Nordsæter Resell best da han forsvarte seieren fra i fjor. Det avgjørende øyeblikket skjedde da Resell tok igjen Bjørn Tore Hoem og rykket i Ballettbakken.

– Jeg visste at Bjørn Tore Hoem ikke er ekstremt god nedover der det er litt teknisk, så da bare cruiset jeg forbi ham i Ballettbakken og fikk en luke med en gang, sa Resell.

Lillehammer-syklisten vant med tiden 2.32.54. Det skilte fire sekunder ned til rundbanespesialisten Eirik Pettersen. Ole Hem ble nummer tre.

– Jeg er veldig fornøyd med andreplassen. Det er stort å få det til på et så langt løp, for meg som til vanlig er vant til å sykle ritt på halvannen time, sa Pettersen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.