Favoritt bryter Giro d'Italia - Sykkel
1026 Views

Favoritt bryter Giro d’Italia

Smertene ble for store.

Mai 16, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Smertene etter velten i den fjerde etappen av Giro d’Italia ble for store for Tom Dumoulin (Sunweb). Etter få tråkk på pedalene onsdag brøt han den femte etappen.

Nederlenderen var en del av en større gruppe som gikk i bakken sju kilometer før mål på den fjerde etappen. Med blødende kne og store smerter trillet nederlenderen over målstreken 4,5 minutter bak etappevinneren, Richard Carapaz fra Movistar.

Sunweb-rytteren var først innstilt på å trosse smertene og stilte til start på den femte etappen onsdag, men etter få tråkk på sykkelen innså 28-åringen at det ikke nyttet.

Dermed brøt han rittet kort tid etter starten av den 140 kilometer lange etappen fra Frascati til Terracina.

– Dumoulins skade viser seg å være for smertefull, og han var nødt til å trekke seg fra Giro d’Italia, skriver Sunweb i en pressemelding.

Dumoulin, som vant giroen i 2017, var en av de store favorittene til å vinne årets ritt, men etter velten tirsdag falt han fra fjerdeplass til 56. plass på sammenlagtlisten.

Primoz Roglic leder årets Giro d’Italia sammenlagt. Det skiller 35 sekunder ned til Simon Yates på andreplass, mens Vincenzo Nibali ligger på tredje, 39 sekunder bak.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.