Eventyrlige forhold under verdens første UCI-ritt på Fatbike - Sykkel
1542 Views

Eventyrlige forhold under verdens første UCI-ritt på Fatbike

Lygna Fatbike-arrangøren strålende fornøyd etter femte utgave.

Februar 06, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Søndag gikk Lygna Fatbike av stabelen. Rittet var det femte i rekken og hadde nok en gang status som uoffisielt Norgesmesterskap. Nytt av året var at rittet hadde UCI status.

Dette var dermed det første rene Fatbike rittet i verden med UCI-status. Rittet under nydelige forhold på Lygna Skistadion.

– Vi er godt fornøyd med arrangementet, og har fått svært gode tilbakemeldinger, sier Tomas Sunde i Lygna Fatbike.

Det har tidligere vært arrangert vinterritt med UCI-status i Sveits, men disse har vært terrengsykkelritt som åpnet for å sykle med fatbike, i motsetning til et fatbikeritt. Poengene som tjenes opp i UCI fatbikeritt vil imidlertid telle mot rytterens rundbaneranking.

Grenutvalget i NCF har jobbet med etregelverket for fatbikeritt. Fatbik tar utgangspunkt i rundbane, med krav til blant utstyr og dekkbredde som må være fatbike-spesifikke. Tidligere åpnet NCF for å gi fatbike status som egen gren, og at Lygna kan skulle få status som offisielt NM.

Dersom forslaget godkjennes på Forbundstinget, kan fatbike få formelt norgesmesterskap fra 2019. Lygna Fatbike har fungert som uoffisielt NM de siste tre årene.

FAKTA
■ Fatbikes, også kalt snøsykler, så dagens lys for første gang i 2001 i Oregon, USA.
■ I 2004 tok noen venner det hele et steg videre da de startet produksjon og salg av sykler i Alaska, der vintersykling alltid har hatt et marked.
■ Etter hvert dukket det opp stadig flere av disse syklene i den vinterlige delen av USA.
■ De siste åra har syklene kommet til Europa og Norge.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.