Endelig kommer årets første utgave - Sykkel
1548 Views

Endelig kommer årets første utgave

Foto: Sykkelmagasinet/NTB Scanpix

Mars 20, 2017
Skrevet av:

sykkel

Vi tar et dypdykk tilbake til den norske gullalderen.

I uke 12 kan endelig våre lesere glede seg til årets første utgave av Sykkelmagasinet. Utgaven er variert og byr på mye spennende innhold som gleder både stort og smått i sykkelhjemmet.

I utgave 1 har vi viet god plass til kvinnesykling. Mellom 1994 og 2004 havnet norske landeveisjenter blant de ti beste i VM fem ganger. Norge tok to medaljer i samme periode. Trolig kom en punktering i veien for en medalje i OL. Hva har skjedd? Hvorfor ser man seg fornøyd med Emilie Mobergs ellevteplass i fjorårets VM i Qatar? Trener ikke de norske jentene godt nok?

Vi har blant annet fått tilgang til testdataene fra de beste jentene før og nå. Testet Monica Valen bedre enn det Emilie Moberg gjør? Svaret får du i Sykkelmagasinet.

Les også vårt intervju med Susanne Andersen, bronsemedaljøren fra junior-VM. Stavanger-jenta omtales som et av de største talentene i norsk sykling. Gjennom aldersbestemte klasser har hun tatt en spennende og utradisjonell vei.

Abonnere på Sykkelmagasinet? Klikk her!

Men du får selvsagt servert mye mer enn kvinnesykling. Vi har tatt turen til Costa Blanca i Spania for å se nærmere på hvorfor dette er blitt mange syklisters favorittsted. Her trener ikke bare proffene på vinterstid, men en hel del av de norske sykkelklubbene. Hvorfor?

På Calpe har vi også møtt både Sindre Lunke og Truls Korsæth. Lunke er inne i sitt andre proff-år, men har før denne sesongen tatt et valg som fikk lagledelsen til å rynke på nesen. Bli bedre kjent med klatreren til Team Sunweb, som er denne utgavens profil.

Truls Korsæth er derimot proff-debutant, men det i et kontroversielt lag. Er kritikken mot Astana rettferdig? Er det kasakhstanske laget verst i klassen, eller bare en i mengden? Vi har pratet med både tidligere og nåværende ryttere fra laget.

I VM-byen Bergen traff vi Dag Otto Lauritzen. Fallskjermjegeren som vant på taket av Tour de France og USAs største ritt, Tour de Trump. Visste du for eksempel at han fikk tilbud om en skuespillerjobb i Statene? Les stort intervju med 7-Elevens gamle posterboy, «Dag02».

Klassikersesongen er godt i gang. Bli med oss til Limburg, der vi fant et ideelt sykkelhotell i Belgias vakreste og mest varierte sykkelområdet. I tillegg kan du lese reportasjen fra Carrefour de l’Arbre, der vår lokale guide viste oss intensiteten, brutaliteten og gløden ved Paris-Roubaix.

Gleder du deg til å ta fram sykkelen fra vinterdvalen? Vi gir deg sjekklisten for å sikre at jernhesten er klar for en ny sesong. Gjennom ni enkle punkt kan du sørge for at den ikke bare er i topp stand, men også at den varer lengre.

Som vanlig er Gunn-Rita på plass med siste oppdatering fra veien mot Bergen-VM 2017. I denne utgaven har vi også ryddet plass til to tester hvor vi ser nærmere på henholdsvis Oakleys nye praktprodukt hvor du får headset integrert i brillen, men også Santinis komfortshorts, Photom 2.0 med C3-pad.

Her er hele innholdslisten fra Sykkelmagasinet 1/17:

 • «Gjesten: Alt var bedre før». Felles opprop fra landets sykkellærere om hvordan ungdommen dyrkes
 • «Produktnytt». Vi ser nærmere på et utvalg av den siste tids nyheter
 • «Småstoff». Nytt fra inn og utland
 • «Gunn-Ritas vei». Terrengdronningen kommer med avsløringer
 • «Q&A: Edvalds treningstips». Vi får et innblikk i Boasson Hagens treningsrutiner
 • «Destinasjon Calpe». Hvorfor drar så mange hit? Vi har tatt turen sørover for å sjekke
 • «Profilen: Sindre S. Lunke». Bli bedre kjent med en likandes trønder
 • «Korsæths Astana – kritikernes hakkekylling». Er Astana en versting i klassen, eller en i menden?
 • «Norsk kvinnesykling før og nå». Hvorfor presterte de norske jentene bedre før?
 • «Andersens utradisjonelle vei». Les om Susanne Andersens kontroversielle valg. Som 11-åring!
 • «Dag Otto Laurtizen – døråpneren». Kriger, 7-Elevens posterboy, TV-personlighet
 • «Carrefour de l’Abre». Reportasje fra den mest notoriske brosteinssektoren i Paris-Roubaix
 • «Sykkelregionen Limburg». Lidenskap for proffer og amatører
 • «Gjør sykkelen vårklar». Ni enkle steg
 • «Test: Santini Photon 2.0 med C3-pad». Komfortkonge fra Italia
 • «Test: Oakley RadarPace». Når får du treneren i øret. Er det noe vi trenger?
 • «Vélochef: Bananbrød». Seriens siste rett er en deilig fristelse til trening og dessert

Tilgjengelig for abonnenter og løssalg i uke 12.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.