En annerledes sesong - Sykkel
1789 Views

En annerledes sesong

August 03, 2016
Skrevet av:

sykkel

Det er ikke alltid ting går som man planlegger. Min 2016-sesong er et godt eksempel på det.

Av: Jon Breivold, Team FixIT.no

Hvis jeg spoler tiden tilbake til høsten 2015, så ting veldig lyst ut. Jeg hadde nettopp tilbakelagt min klart beste sesong på sykkelsetet. Helt siden jeg bestemte meg for å satse på sykkel høsten 2011 hadde hver sesong overgått den foregående, og resultatene jeg oppnådde i 2015 førte til at jeg fikk kontrakt med Team FixIT.no. Formen var bedre enn noensinne, og jeg var mer enn klar for å ta fatt på vintertreningen. 2016 var året jeg virkelig skulle slå gjennom og få ut det potensialet jeg vet jeg innehar. Dessverre ble det ikke akkurat slik jeg hadde tenkt.

Motgangen begynte allerede i februar, da jeg fikk akutte smerter i muskulaturen under en styrkeøkt. Der og da gikk jeg ut i fra at det skyldtes at jeg ikke hadde trent styrke på noen uker, men da jeg fikk smerter på sykkeløkten dagen etter skjønte jeg at noe var galt. Etter en rolig uke på sofaen var smertene borte, og etter noen uker var godfølelsen på trening tilbake. Lite visste jeg da om at denne skaden skulle komme tilbake i enda større skala senere i sesongen.

Etter det første etapperittet mitt for sesongen kom nemlig smertene tilbake, og denne gangen gikk ikke smertene over i løpet av en uke. Nå tok det flere uker før smertene var borte, og gjennom laget fikk jeg en time hos en erfaren idrettslege på Olympiatoppen. Hun konkluderte med at det sannsynligvis hadde blitt for mye trening, og at jeg rett og slett var overtrent.

LES FLERE FIXIT.NO-BLOGGER

Der og da trodde jeg ikke at det var så alvorlig, og at det kom til å løsne slik det hadde gjort tidligere i vinter. Denne gangen var det dog annerledes enn tidligere i vinter, og kroppen responderte ikke slik den vanligvis gjør på trening. Svingningene i dagsform var store, og jeg kunne føle meg ganske bra den ene dagen og helt elendig den neste. Gang på gang følte jeg at jeg var på vei tilbake, før jeg igjen fikk tilbakeslag og følte meg dårligere igjen.

Nå er vi kommet til august måned, og jeg føler endelig at det begynner å løsne litt. Jeg har fortsatt et lite håp om å rekke noen ritt på tampen av sesongen, men det er ingen tvil om at sesongen ikke gikk helt slik jeg hadde forestilt meg. Motgang er en del av toppidretten, og noe de aller fleste må gjennom i løpet av karrieren. For min del har det hjulpet å tenke at jeg fremdeles er ung, og har mange år foran meg som syklist. Ikke minst er det over et år til det jeg har tenkt på hver bidige trening det siste året, nemlig VM i Bergen. Mye kan skje innen U23-verdensmesteren krysser målstreken på Festplassen 22. september 2017. Heldigvis.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.