Tar skritt mot EM og VM for el-sykkel - Sykkel
1643 Views

Tar skritt mot EM og VM for el-sykkel

UCI setter fartsgrense og begrensinger på motor-størrelse i nye el-sykkel-disipliner.

Februar 05, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

TEKST: Espen J. Lee FOTO: Felt Bicycles

 

Uoffisielle mesterskap for el-sykkel er tidligere forsøkt. Nå ser det ut til at både det internasjonale sykkelforbundet UCI, og den europeiske sykkelunionen UEC, ønsker å formalisere større mesterskap på dette området.

UEC kunngjorde i forbindelse med sykkelkross VM i Valkenburg denne helgen at det skal opprette et «UEC E-Bike Formula». Dette skal innebære rundbane-ritt for el-sykler innenfor terreng og landevei.
I pressmeldingen heter det at nye reguleringer for disiplinen må settes, i samarbeid med produsenter og teknikere på området.

Samtidig kunngjorde UCI at el-terrengsykkel ble godkjent av styringskomiteen som ny disiplin, som resultat av økende interesse.

– Det skjer radikale endringer innenfor sykkelsporten og vår hovedmål er å nå ut til fans, utøvere og andre takket være støtte fra større TV-dekning, sier Rocco Cattaneo, fungerende president i UEC.

Det internasjonale forbundet skal også diskutere regler og reguleringer med nasjonale forbund og sykkelindustrien, men presenterte allerede denne helgen visse begrensinger.

– Intensjonen er at et elektrisk startsystem skal bare utløses samtidig med beinbevegelsen, og likeledes opphøre når beinbevegelsen stopper. Elektrisk assistanse må også opphøre når sykkelen kommer opp i 25 km/t, og motoren kan ikke overgå 250 watt, skriver UCI i en pressemelding.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.