Dopingmistenkt Nibali-hjelper sendt hjem fra Giroen - Sykkel
927 Views

Dopingmistenkt Nibali-hjelper sendt hjem fra Giroen

UCI kommenterer mistenkte i Operation Aderlass.

Mai 16, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har suspendert fire syklister på grunn av mistanke om at de tidligere i karrieren har dopet seg.

Det skriver UCI på sin  hjemmeside.

Det er østerrikske myndigheter som har innrapportert opplysningene som har ført til UCIs avgjørelse om utestenging. Opplysningene har kommet fram i den såkalte «Operation Aderlass».

Blant de suspenderte Kristijan Koren, som sykler for Bahrain-laget og var en av Vincenzo Nibali hjelpere i årets Giro d’Italia. Han skal ha har forbrutt seg mot antidopingreglene i 2012/13.

Det største navnet er derimot den italienske spurteren Alessandro Petacchi. Han var en av sykkelsportens beste spurtere med 152 seire i karrieren. Han ga seg i 2015, og det var også i sesongen 2012/13 at han skal ha brutt dopingreglene.

UAE-rytteren Kristijan Durasek fra Kroatia og lagkameratene til nordmennene Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Langengen som deltar i Tour of California er også utestengt. Han skal har forbrutt seg i 2017.

Den siste av syklistene som er utestengt er Borut Bozic. Han har gitt seg, men er for tiden assistentrede sportsdirektør for Bahrain-laget. Akkurat som Koren og Petacchi mener UCI at det var i 2012/13 at han skal ha brutt reglementet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.