Boasson Hagen nære seier i Dwars door Vlaanderen - Sykkel
982 Views

Boasson Hagen nære seier i Dwars door Vlaanderen

Brutal utgave av brosteinsklassikeren.

Mars 28, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Et øyeblikks uoppmerksomhet kostet Edvald Boasson Hagen sjansen til å spurte om seier i Dwars door Vlaanderen onsdag. Hjemmefavoritten Yves Lampaert vant.

(NTB): Nordmannen var med i det avgjørende femmannsbruddet og var den antatt beste spurteren i tetgruppa som kom inn mot mål i Waregem med trygt forsprang til forfølgerne.

En snau kilometer før mål så Quick-Step-rytter Lampaert sitt snitt til å rykke, og ingen av de andre fire oppfattet faren umiddelbart. Da de skrudde opp tempoet, var det for sent.

– Det ble en fjerdeplass, og det er surt når det er så nært et podium, forteller Dimension Data-rytteren til NRK.

– Jeg føler jeg har blitt bedre for hvert løp jeg har kjørt nå. Det er i alle fall positivt, forklarer Boasson Hagen, og fortsetter:

– Det er godt å være tilbake.

Lampaert kunne krysse mållinjen alene med armene i været og vant verdenstourrittet for annet år på rad. Han er fra Izegem, som ligger midt mellom rittets start i Roeselare og mål i Waregem.

Dette hadde vært Boasson Hagens første seier for sesongen, men Dimension Data-rytteren krysset skuffet mål som fjerdemann.

Mike Teunissen (Sunweb) ble nummer to og Sep Vanmarcke (EF Education) nummer tre i et ritt som gikk under tøffe værforhold med regn og kjølige temperaturer gjennom hele dagen.

Amund Grøndahl Jansen (LottoNL) var synlig langt fremme etter at rittet eksploderte på Taaienberg med et forrykende angrep av Zdenek Stybar (QuickStep). Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) ble hektet av tidligere i rittet da feltet sprakk opp etter en velt. Han kom til mål nesten sju minutter etter vinneren.

Hele sju nordmann stilte til start. August Jensen ble nummer 50, Kristoff 76 og Kristoffer Halvorsen nummer 112. Truls Korseth brøt.

I kvinnenes utgave av rittet vant nederlandske Ellen van Dijk etter et solobrudd. Susanne Andersen vant spurten i hovedfeltet 1.47 minutt bak vinneren og ble nummer ni.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.