Cavendish vraket til Tour de France: – Jeg er fullstendig knust - Sykkel
1027 Views

Cavendish vraket til Tour de France: – Jeg er fullstendig knust

Tour de France uten Cavendish for første gang på tolv år.

Juli 03, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Mark Cavendish er sønderknust etter at han ble vraket til sommerens Tour de France. 34-åringen har vunnet hele 30 etapper av verdens største sykkelritt.

Briten er utelatt fra troppen til Team Dimension Data. Dermed går Tour de France uten Cavendish for første gang på tolv år. 

– Hva kan jeg si? Jeg er fullstendig knust. Som jeg alltid har gjort i min karriere, har jeg sørget for at formen min er på topp nå, skriver Cavendish på Twitter.

Kun Eddy Merckx har vunnet flere etapper enn briten i Tour de France-historien. Belgieren noterte seg for 34 etappeseire i sin aktive karriere.

Cavendish forrige etappeseier i rittet kom i 2016. Da vant han fire etapper. I 2011 sikret han seg den grønne poengtrøyen.

– Min form har nesten alltid sørget for at jeg har oppfylt mine mål, særlig i det flotte rittet Tour de France der mine 30 seire har definert min karriere, fortsetter 34-åringen.

Med Cavendish utelatt er det ventet at Giacomo Nizzolo blir Team Dimension Datas spurtkort på de flate etappene. Edvald Boasson Hagen er ikke overraskende med i troppen til det sørafrikanske sykkellaget.

Tour de France starter 6. juli og avsluttes 28. juli.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.