Brøt Heines seiersrekke og tok sin første NM-tittel - Sykkel
1000 Views

Brøt Heines seiersrekke og tok sin første NM-tittel

– Det er helt fantastisk, det er en drøm.

Juni 30, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Ingrid Lorvik stakk av feltet mot slutten av søndagens fellesstart i NM. I ensom majestet trillet 33-åringen inn til sitt første NM-gull.

Dermed brøt Lorvik seiersrekken til Vita Heine. Heine har vunnet de tre siste NM-fellesstartene, men søndag var det Lorvik sin tur. Etter å ha blitt nummer tre i 2014, 2015 og 2017 ble det omsider NM-gull på 33-åringen.

– Det er helt fantastisk, det er en drøm. Det var et tøft løp, og vi kjørte utrolig bra som lag. Så det er takket være laget at jeg tar denne seieren her, og veldig gøy å være med på. Vi har jo mange unge pålaget og de er så offensive og kjører så bra. Jeg tror det gir ekstra krefter i hele laget. Og generelt i år så har laget fungert, så bra sammen, og da er er det ekstra artig å lykkes i NM så det betyr mye. Det blir veldig stort å ha mesterskapstrøya det neste året, sier Lorvik.

Avgjørelsen falt med rundt 25 kilometer igjen. Da stakk Lorvik, mens de øvrige i feltet nølte. 

Inn i den siste av de ni rundene lå Hitec-rytteren over minuttet foran feltet bak, og avstanden bare økte inn mot mål. Med 2,7 kilometer var all tvil fjernet -da hadde Lorvik to og et halvt minutts forsprang.

Dermed kunne Ingrid Lorvik juble over sin første NM-tittel. Bak var det duket for spurt om de siste pallplassene. Der var det til slutt Susanne Andersen (Sunweb) som var raskest, mens Ingvild Gåskjenn (Hitec) knep NM-bronsen.

NM landevei, fellesstart i Røyse: Kvinner, 122,4 km:

1) Ingrid Lorvik (Hitec) 3.22.33, 2) Susanne Andersen (Team Sunweb) 2.20 min bak, 3) Ingvild Gåskjenn (Hitec) samme tid, 4) Birgitte Ravndal (Grimstad SK) 2.35, 5) Vita Heine (Hitec) s.t., 6) Vibeke Lystad (Grimstad SK) 3.14, 7) Stine Borgli (CK Victoria) 3.56, 8) Katrine Aalerud (Team Virtu Cycling) 6.08, 9) Julie Solvang (Hitec) 6.28, 10) Mie Bjørndal Ottestad (Asker CK) 6.29.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.