Boasson Hagens fremtid snart avklart - Sykkel
958 Views

Boasson Hagens fremtid snart avklart

Dimension Data-sjefen vil ha nordmannen med videre.

Juli 05, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Edvald Boasson Hagens sjef Douglas Ryder tror nordmannens framtid i Dimension Data-laget er avklart i løpet av få dager.

Lørdag gir Boasson Hagen seg i kast med karrierens åttende Tour de France. 31-åringen har blitt en av de store veteranene i feltet og nyter stor respekt både blant konkurrentene og i eget lag. Etter årets sesong utløper samtidig Rudsbygd-guttens nåværende avtale med hans mangeårige arbeidsgiver.

Selv er Boasson Hagen overfor NTB tydelig på at han inntil videre ikke har signert noen kontrakt med noen og teknisk sett har alle muligheter åpne. Like snar er 31-åringen med å legge til at han trives svært godt i Dimension Data.

Teamsjefen i det sørafrikanske laget, Douglas Ryder, er tydelig på at han nødig vil miste nordmannen.

– «Eddy» har vært med oss i mange år og tilhører kjernen i laget vårt. Vi har snakket mye sammen, og vi håper å konkludere med noe snart. Det hadde vært fint, sier han til NTB.

Snarlig svar

– Er du trygg på at Boasson Hagen blir med videre?

– Han har muligheter, men nå skal vi sette oss ned og ha en samtale i løpet av de kommende dagene. Det ville vært et privilegium å fortsette samarbeidet med «Eddy», fortsetter Ryder.

NTB treffer Dimension Data-sjefen i forbindelse med lagets pressekonferanse foran lørdagens Tour de France-start. Kort tid i forveien har Boasson Hagen og lagets fremste profil, Mark Cavendish, svart på spørsmål om årets ritt.

Som vanlig handlet seansen nærmest utelukkende om Cavendish. Teamsjef Ryder legger samtidig ikke skjul på at lagets norske rytter, som av natur er mer beskjeden enn den britiske spurtkanonen, har en høy stjerne.

– Jeg har alltid sagt at dersom han én dag forlater oss, er det fordi vi ikke har råd til han lenger og fordi han har hatt så mye suksess og er en så fin fyr. Jeg håper definitivt vi kommer vi kommer til enighet også denne gangen, sier han til NTB.

– Tror du en avklaring vil komme i løpet av Tour de France?

– Ja, ja. Det tror jeg. Jeg skulle egentlig gjerne ha hatt dette på plass før Touren startet, sier Ryder.

Mulighetene åpne

Selv er Edvald Boasson Hagen hemmelighetsfull når det gjelder spørsmål om framtida. På spørsmål fra NTB om hvordan han ser på det å være på utgående kontrakt, svarer 31-åringen:

– Det er spennende, det. Jeg har ikke signert noe sted ennå, men jeg trives veldig godt i laget. Det er et bra lag å være i.

– Du holder mulighetene åpne?

– Jeg har i hvert fall ikke skrevet under på noen ting, men jeg er veldig fornøyd i laget, og det er mange muligheter her, gjentar 31-åringen – og signaliserer at han venter på et endelig tilbud fra Dimension Data å ta stilling til.

Tidligere denne uken meldte belgiske medier at Greg Van Avermaet skal være aktuell for det sørafrikanske laget neste sesong. BMC-rytteren ligner mye på Boasson Hagen som syklist. På spørsmål om det er plass til dem begge i samme lag, svarer nordmannen «det går sikkert, det».

Boasson Hagen tror Dimension Data-framtiden handler mye om hva han selv ønsker.

– Jeg har nok muligheten til å være her hvis jeg vil, sier han.

Kanskje kommer det endelig avklaring i løpet av få dager.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.