Boasson Hagen til kort i spurten etter dramatisk Tour-etappe: – Surt å bli toer - Sykkel
990 Views

Boasson Hagen til kort i spurten etter dramatisk Tour-etappe: – Surt å bli toer

Boasson Hagen gjorde et forsøk på å ta etappeseieren i Tour de France etter en kaotisk dag.

September 04, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Edvald Boasson Hagen gjorde et forsøk på å ta etappeseieren i Tour de France etter en kaotisk dag. Han ble imidlertid slått av Wout Van Aert og ble toer.

Edvald Boasson Hagen var eneste nordmann som satt med i hovedfeltet hele veien til mål og var utrolig nærme sin første etappeseier siden 2017. Nordmannen tok kommandoen og åpnet spurten tidlig. 

Til slutt ble han slått klart av Van Aert. Boasson Hagen slo frustrert i styret da han trillet i mål som nummer to.

– Når du er så nærme en seier, er det så klart surt. Men laget gjorde en veldig god jobb for meg. Det var synd jeg ikke klarte litt til på slutten, men det ble en lang spurt. Jeg måtte bare åpne, sa Boasson Hagen til TV 2.

– Så klart jeg kunne ha åpnet spurten noen meter seinere, men farten gikk veldig ned og jeg måtte egentlig bare fortsette med den farten jeg hadde. Jeg er greit fornøyd med trykket i dag, så får vi bare jobbe videre, sa nordmannen.

Det ble en dramatisk etappe til Lavaur. Bora-laget satte i gang et voldsomt hardkjør fra start, og hvilte ikke før de var kommet midtveis i etappen og feltet var sprengt i fillebiter. Det som skulle bli en etappe der spurterne fikk skinne, ble dermed helt annerledes. 

– Det gikk ekstremt fort, og i starten var det vanskelig å være med i gruppa, sa Boasson Hagen.

Tok over

Bora-laget kjørte for Peter Sagan, som tok over den grønne poengtrøya da han ble nummer to på den innlagte spurten. 

– Det var ventet at noen få ryttere ville gå i brudd fra start, men ikke at et helt lag skulle gjøre det, smalt det fra TV 2-kommentator Christian Paasche.

Alexander Kristoff og de andre rene spurterne ble spilt på sidelinjen av Bora-angrepet. Kristoff slapp tidlig, og han ble liggende i bakre gruppe som etter en firedel av etappen allerede var kjørt av med fem minutter.

Drama

I avslutningen av etappen ble det dramatisk igjen da sidevinden slo til. Ineos-laget utnyttet det og satte opp farten. Det allerede reduserte hovedfeltet ble splittet, og flere kandidater i sammendraget var blant dem som havnet bak splitten.

Tadej Pogacar, Richie Porte, Bauke Mollema, Mikel Landa og Esteban Chaves var blant sammenlagtrytterne som falt av. Edvald Boasson Hagen bet seg imidlertid fast i hovedfeltet, både da Bora-laget kjørte fra start og da Ineos-laget utnyttet sidevinden.

Adam Yates var våken da tempoøkningene førte til at feltet sprakk opp og beholder den gule ledertrøya.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.