Boasson Hagen spurtet til seier i Dauphiné - Sykkel
1262 Views

Boasson Hagen spurtet til seier i Dauphiné

Se video av vinnerspurten.

Juni 09, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Edvald Boasson Hagen var råsterk i spurten og vant åpningsetappen av Critérium du Dauphiné søndag.

Det åtte dager lange rittet har i årevis har vært benyttet som en siste test før Tour de France. Søndag viste Boasson Hagen kjempeform.

Den 142 kilometer lange etappen fra Aurillac til Jussac endte i massespurt, og der var den norske Dimension Data-proffen best av alle. 

Like bak fulgte den belgiske stjernen Philippe Gilbert. Wout Van Aert ble nummer tre.

32-åringen ikler seg den gule ledertrøyen etter det som var nordmannens femte etappeseier i det franske rittet siden 2010. Den første siden 2017.

– Nå er jeg veldig glad for at jeg klarte å ta denne seieren. Jeg hadde det vondt etter de siste to klatringene, men jeg klarte å kjøre en bra sprint, sa Boasson Hagen etter målgang. 

– I tillegg var jeg heldig med at det gikk fort at de beste sprinterne var borte. Det er lenge siden min forrige World Tour-seier, så det var godt å lykkes igjen, tilføyde han.

– Beina begynner å bli bra. Det er bra. Jeg håper det er mer i vente, sa Boasson Hagen som tok karrierens femte etappeseier i Critérium du Dauphiné.

Et brudd på en håndfull ryttere hadde underveis på etappen en solid ledelse på hovedfeltet, men mot slutten nærmet forfølgerne seg sakte, men sikkert. Med én kilometer til mål var hovedfeltets jakt fullført med hell.

Boasson Hagen viste også solid form under Tour of Norway nylig. Der endte han til slutt på tredjeplass sammenlagt etter å ha blant annet tatt sesongens andre etappeseier underveis.

Critérium du Dauphiné, søndag:1. etappe, 142 km Aurillac – Jussac:

1) Edvald Boasson Hagen, Norge (Dimension Data) 03.24,33, 2) Philippe Gilbert, Belgia (Deceuninck-Quick Step) samme tid, 3) Wout Van Aert, Belgia (Jumbo-Visma) s.t., 4) Nils Politt, Tyskland (Katusha-Alpecin) s.t., 5) Gregor Mühlberger, Østerrike (Bora-Hansgrohe) s.t., 6) Sonny Colbrelli, Italia (Merida) s.t., 7) Jonas Koch, Tyskland (CCC) s.t., 8) Aleksej Lutsenko, Kasakhstan (Astana) s.t., 9) Benoît Cosnefroy, Frankrike (AG2R) s.t., 10) Michal Kwiatkowski, Polen (Ineos) s.t.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.