Boasson Hagen med praktseier i Kristiansand - Sykkel
953 Views

Boasson Hagen med praktseier i Kristiansand

Vant 3. etappe av Tour of Norway.

Mai 30, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Edvald Boasson Hagen rykket ifra like før slutt og seiret på tredje etappe i Tour de Norway. Dermed overtar han den gule trøya i etapperittet.

En strålende avslutning gjorde at rudsbygdingen rykket ifra Joris Nieuwenhuis på oppløpet og tok en kontrollert seier i Kristiansand.

– Det er utrolig deilig. Laget kjørte kjempebra og tok kontroll fra første runde, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Det var hans andre etappeseier for sesongen og første i Tour of Norway.

– Det har vært litt stang ut, eller jeg har egentlig ikke vært nær noen stang i det hele tatt i hele år, så da er det godt at det endelig klaffer, fortsatte etappevinneren.

Seieren gjør at 32-åringen overtar sammenlagtledelsen i rittet. Han har nå sju sekunder ned til Cees Bol og kan ikle seg den gule trøya på fredagens etappe mellom Arendal og Sandefjord.

Alexander Kristoff ble nummer tre og er også på tredjeplass i sammendraget ni sekunder bak Boasson Hagen.

– Jeg hadde litt uflaks i avslutningen. Edvald var utrolig sterk og fortjente den seieren når han holder unna på den måten der. Det var veldig bra kjørt av ham, sa Kristoff.

Kristoffer Halvorsen ønsket å revansje gårsdagens spurttap i Mandal, men måtte ta til takke med 9.-plass i hjembyen. Sørlendingen er på femteplass i sammendraget.

Torsdagens etappe gikk fra Lyngdal via Evje i Setesdal til Kristiansand. Rittet avsluttes på Hønefoss søndag.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.