Boasson Hagen hektet av vinnerbruddet - Sykkel
988 Views

Boasson Hagen hektet av vinnerbruddet

Sørafrikansk etappeseier i Brioude.

Juli 14, 2019
Skrevet av:

Espen J. Lee

Edvald Boasson Hagen lå godt an til etappeseier, men hang ikke med da de avgjørende angrepene gikk på tampen av den 9. etappen, til slutt vunnet av Daryl Impey i duell med Tiesj Benoot.

Boasson Hagen så meget sterk ut i åpningen på den niende etappen fra Saint-Étienne til Brioudeog. Han var med i brudd i store deler av etappen og vant den innlagte spurten med 78 kilometer til mål. Så gikk det nedover for nordmannen, som ikke klarte å henge på Lukas Pöstlberger som stakk fra bruddet med drøye 45 kilometer igjen.

Østerrikeren økte og økte og var på det meste 50 sekunder foran bruddet, men ble hentet inn før den siste bakken, med 15 kilometer igjen.

Til slutt handlet det om Daryl Impey og Tiesj Benoot som støtet seg bort fra bruddet over toppen. Benoot prøvde seg på en langspurt, men Impey viste enorme krefter, knuste belgieren og vant på den franske nasjonaldagen. Da tok sørafrikaneren til tårene. Det var Impeys første etappeseier i rittet etter at han har syklet rittet sju sesonger. 

Boasson Hagen kom til slutt i mål over sju minutter bak vinneren, på 14.plass.

– Jeg var ikke sterk nok, det merket jeg relativt tidlig, men jeg prøvde i det minste, sa han til TV 2 etter målgang.

– Jeg var ikke helt hundre prosent etter en tøff dag i går, da ble det for tøft i dag, fortsatte 32-åringen.

Boasson Hagen i brudd

Umiddelbart etter at den nøytrale sonen var ferdig på den niende etappen, gikk tyske Nils Politt i brudd. Han ble etter hvert fulgt av blant andre Boasson Hagen, Jasper Stuyven, Daryl Impey og Tony Martin. Samtidig gikk Alessandro De Marchi hardt i bakken og måtte bryte. 

Med 78 kilometer til mål viste Boasson Hagen tydelig krefter og vant en innlagt spurt foran nevnte Stuyven og Anthony Delaplace. 

Så, med 43 kilometer igjen, stakk Lukas Pöstlberger fra utbryterne. Da klarte ikke nordmannen å henge med og tette luken. 

Klarte ikke holde med

Avstanden fra østerrikeren til resten av bruddet bare økte og økte, og var på det meste rundt 50 sekunder foran Boasson Hagen og co. 

Så begynte bruddet å ta innpå østerrikeren, men i den gruppen klarte ikke Boasson Hagen å henge med. I den lå sju syklister, anført av Stuyven og Nicolas Roche. De hentet inn hele forspranget på Pöstlberger og det ble til slutt duket for spurt, der Impey var sterkest. 

Mandag skal syklistene sykle i 217 kilometer, fra Saint-Flour til Albi.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.