Boasson Hagen bekreftet klar for Tour de France: – En stor ære - Sykkel
972 Views

Boasson Hagen bekreftet klar for Tour de France: – En stor ære

Tour-veteranen kaller det en ære og et privilegium å få delta.

August 18, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Edvald Boasson Hagens deltakelse i årets utgave av Tour de France ble tirsdag offisielt bekreftet. Tour-veteranen kaller det en ære og et privilegium å få delta.

Den utsatte 2020-utgaven av verdens mest prestisjetunge sykkelritt starter i Nice 29. august. Det blir med Boasson Hagen som en av flere norske deltakere.

Tirsdag bekreftet 33-åringens lag NTT Pro Cycling hvilke åtte ryttere som sendes til Frankrike. Ved siden av den norske veteranen har valget falt på Ryan Gibbons, Giacomo Nizzolo, Michael Valgren, Roman Kreuziger, Michael Gogl, Max Walscheid og Domenico Pozzovivo.

– Det er en stor ære å komme med på laget igjen, og å få muligheten til å sykle Touren. Det er en av enhver syklists store drømmer, og det å få oppleve det igjen er et privilegium, sier Boasson Hagen.

– Jeg kan knapt vente på å komme i gang, tilføyer rudsbygdingen.

Jubilerer

Han har tre etappeseirer fra før og legger ikke skjul på at det skaper forventninger.

– Jeg liker det presset. Laget jakter på etappeseirer, og det inkluderer selvfølgelig meg, så forhåpentligvis kan vi jobbe sammen mot det målet, sier Boasson Hagen.

33-åringen jubilerer under årets Tour. Han sykler rittet for tiende gang.

Med seg til Frankrike som teamsjef får Boasson Hagen danske Bjarne Riis. Han varsler at laget i utgangspunktet ikke starter med de store sammenlagtambisjonene. Målet er å gjøre seg gjeldende på enkeltetapper.

Boasson Hagen er én av rytterne som kan bidra til det.Drømmer om gul trøye

Samtidig har lagledelsen også et håp om at Giacomo Nizzolo kan være med å kjempe om den gule ledertrøya på åpningsetappen i Nice.

Med seg i startfeltet til årets utgave av Touren får Boasson Hagen blant andre Alexander Kristoff.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.