Blogg: Våren der ingenting har fungert - Sykkel
1581 Views

Blogg: Våren der ingenting har fungert

Nytt lag: Overgangen fra FixIT.no til Coop Østerhus gikk ikke helt som Even Rege hadde planlagt. Nå vil han legge den tøffe våren bak seg. Foto: Team Coop Østerhus

Juni 08, 2016
Skrevet av:

sykkel

Det som skulle bli mitt år, har til dels vært et eneste langt mareritt.

Av: Even Rege, Coop ØsterHus

Jeg skiftet lag fra Team FixIT.no til Coop-Østerhus før sesongen, og ting hadde fungert supert hele vinteren og alle tall og verdier var bedre enn aldri før. Motivasjonen var på topp og jeg skulle virkelig få ut mitt potensiale. Men en solfylt februardag i Spania på treningsleir nummer to med Coop-Østerhus, skulle endre alt. Under dag to av denne samlingen begynte jeg å kjenne litt smerter i kneet, lite visste jeg da at dette kom til å ødelegge store deler av vårsesongen.

Jeg tok ikke signalene kroppen, i dette tilfellet kneet, og prøvde å trene som normalt. Med under en måned til sesongstart ville jeg ikke la litt smerter i kneet ødelegge. Men etterhvert ble smertene sterkere og sterkere, til tider så vonde at jeg ikke klarte å tråkke. I ettertid kanskje ikke det smarteste jeg har gjort. Det viste seg at jeg hadde fått en overbelastning på innsiden av høyre kne. Typisk, tenkte jeg. Når alt har vært tilnærmet perfekt hele vinteren så blir jeg skadet med under en måned til sesongstart. Jeg var langt nede, følte all treningen var forgjeves. Men jeg hadde heldigvis gode folk og lagkamerater rundt meg som støttet meg og holdt motet oppe. Under skadeperioden prøvde jeg å tenke på å gjøre andre ting som ikke handlet om sykling. Jeg fikk endelig tid til å prioritere min store hobby, nemlig trav. Travbanen ble ofte besøkt og med min flaks, selvfølgelig uten de største gevinstene.

LES FLERE COOP ØSTERHUS-BLOGGER HER

Å bli skadefri tok mye lengre tid enn jeg hadde trodd. Hele februar og halve mars gikk uten at jeg fikk trent skikkelig. Det kriblet veldig i beina når de andre startet sesongen, mens jeg måtte utsette sesongstarten på ubestemt tid. Med god hjelp fra Sandnes Kiropraktor Klinikk ble jeg kvitt smertene sakte men sikkert og i påskeferien hadde jeg min første langtur uten smerter i kneet. Nå var det bare å «gunne» på tenkte jeg. Allerede første helgen sto jeg på startstreken for mitt nye lag. Jeg skulle få debuten i 1.1-rittet Volta Limburg. En brutal start på sesongen for min del, men jeg fikk en positiv opplevelse og noe å bygge videre på. To uker etterpå var jeg på start i Tour de Loire et Cher. Her var målet mitt å komme igjennom etapperittet, for å sannsynligvis få en formboost. Men formen har heller gått i feil retning, for min egen del fungerte ingenting etterpå. Ritthelgen i Danmark endte med to DNF. Helgen etterpå i Ringerike endte med DNF. På trening har heller ikke ting fungert 100 prosent og det var lenge mellom de gode dagene på sykkelen.

Men nå i det siste har disse dagene kommet oftere enn tidligere og jeg håper på å avslutte del en av sesongen med et godt resultat under NM-uken i Bodø. Etterpå skal det bli godt med litt ferie og en god treningsperiode i sommer. For i høst har jeg store planer om å komme sterkere tilbake og få vist hva jeg er god for. Så watch out!!

– Even Rege

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.