Blogg: Livet som fersk kontinentalrytter - Sykkel
1704 Views

Blogg: Livet som fersk kontinentalrytter

Flotte forhold: Som kontinentalryttere får vi se mange flotte steder. Portugal er hittil favoritten!

Mars 16, 2016
Skrevet av:

kjetil

Slik har Coop ØsterHus-rytteren opplevd de første rittene i år.


 

Av: Andreas Sandnes Olsen

2016 blir min første fulle sesong for Coop-Østerhus. Spenningen er stor nå som de første rittene braker løs. Heldig som jeg er ligger forholdene nå 100 prosent til rette for å prestere optimalt på sykkelsetet. Fokuset er fullstendig rettet mot å sykle fortest mulig. Treningssamlinger i sydlige strøk, det beste sykkelutstyret, og muligheten til å sykle flere store ritt sammen med helt råe lagkamerater gjør meg mer motivert enn noen gang. Sjansen jeg har fått i Coop-Østerhus skal gripes helhjertet. Forskjellen er stor sammenliknet med fjoråret. Da syklet for TVK og gjennom vinteren jobbet 100 prosent på Sportshuset i Bodø. I høst forandret tilstanden seg med flytting på hybel i Trondheim og studieliv, samtidig som jeg fikk sjansen til å sykle høstsesongen som stagiare for Coop Østerhus.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TVK-talent: Andreas Sandnes Olsen viste seg tidlig frem i TVK-drakten. Tidlig 2015 gikk han ut og "lovet" kontrakt med et kontinentallag. Slik ble det. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet
TVK-talent: Andreas Sandnes Olsen viste seg raskt frem i TVK-drakten. Tidlig 2015 gikk han ut og «lovet» kontrakt med et kontinentallag. Slik ble det. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Grunnen til at jeg valgte Trondheim var mest av alt for å steppe opp sykkelsatsningen et hakk, samtidig som jeg skulle komme i gang med studier. Etter mange timer alene langs landeveiene i Bodø var jeg rimelig klar for et litt større treningsmiljø. Å ha muligheten til å trene med andre kontiryttere, og ikke minst gutta fra TVK er en herlig forandring fra tiden i Bodø da jeg stort sett alltid dro rundt alene på et begrenset antall veier.

Med tanke på studiene visste jeg også at NTNU er veldig ivrige på å tilpasse studieløpet for idrettsutøvere. Jeg studerer nå 50 prosent medievitenskap, men har vært et sjeldent syn i forelesningssalene, da jeg har tilbragt det meste av høsten og nyåret i henholdsvis Belgia og Benidorm.

Fordelaktig er det også at jeg har treneren min – TVK-ildsjel Terje Tho en trilletur unna. Slik kan vi jobbe sammen enda tettere enn tidligere. Nye tiltak for å bli en bedre syklist har vi gjort – nye elementer som styrketråkk og beinstyrke er nå innført i treningen, kombinert med generelt større mengder enn tidligere. Nå som jeg ikke lenger trenger å stå oppreist på sportsbutikk hele kvelden etter trening, har jeg muligheten til å kjøre på med enda mer mengder. Å ta det helt kult på hybelen etter trening funker mye bedre. Går som oftest i kaffeslabberas med samboer og kompis André Navjord, som jeg tidligere konkurrerte langrenn med. Går som regel i sport, serier eller tullprat om alle mulige uviktige tema.

I skrivende stund har vi i Coop-Østerhus kommet i gang med rittsesongen. Forrige helg braket det løs med sesongstart i Nederland og Frankrike; Ster Van Zwolle og GP Lillers. Reiseprosedyren ganske som vanlig; stå opp grytidlig for så å subbe halvt levende bort til flybussen for å rekke sjuflyet fra Værnes sammen med pendlerne. Etter en transfer i Oslo møter jeg resten av laget på Joe & The Juice på Kastrup. Herlige «ravevibes» og en usedvanlig gira betjening sørger som vanlig for god stemning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kvelden før kvelden: God stemning rundt matkassen kvelden før Volta Ao Alentejo braker løs.
Kvelden før kvelden: God stemning rundt matkassen kvelden før Volta Ao Alentejo braker løs.

Utpå ettermiddagen er vi vel fremme i Zwolle i Nederland for å sykle årets første ritt. Her får vi endelig teste årets rittsykkel – Ridley Fenix SL med Mavic Cosmic karbonhjul. Raskeste sykkelen jeg noen gang har sittet på! Romkamerat denne helga ble «legenden» Magnus Børresen. NASA-oppskytninger og livestreams fra ymse hundeløp verden over er kost man bare må innfinne seg med.

Sesongåpningen gikk til slutt sånn passe for laget. Lite vind i Zwolle sørget for å holde feltet samlet, og tross et heroisk bruddforsøk fra Håvard Blikra endte det i samlet spurt, der til slutt nesten hele laget ble hindret i massevelt,. Dagen etter, i GP Lillers ble det også bare nesten; Håvard endte på en flott syvendeplass etter en hel dag i brudd, der han ble hentet av en større gruppe mot slutten, men klarte å bite seg fast og ta spurten i gruppa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Frisk sesongstart: August Jensen gikk helt til topps i det første av to ritt Coop ØsterHus kjører i Portugal i mars.
Frisk sesongstart: August Jensen gikk helt til topps i det første av to ritt Coop ØsterHus kjører i Portugal i mars.

I skrivende stund befinner vi oss i Portugal. Vi har allerede unnagjort et ritt; GP Liberty Seguros. Her løsnet det endelig med etappeseier GP til August Jensen, og til slutt en solid sammenlagtseier. Jeg klarte også å karre meg inn til en sjetteplass første etappe. I dag braker det løs med nytt etapperitt, Volta Ao Alentejo. Et femdagers etapperitt som vi håper å være 100 prosent klar til etter to dager på spa-hotellet Monte Filipe. Satser på at eukalyptusbadstua gir en sinnssyk effekt. Det ryktes brudd på undertegnede i dag.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.