Blogg: Fra snøstorm til sandstorm - Sykkel
2007 Views

Blogg: Fra snøstorm til sandstorm

Endelig sesong: Cecilie Gotaas Johnsen tar fatt på 2016-sesongen med et smil, og fjorårets store begivenheter frisk i minnet. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Januar 28, 2016
Skrevet av:

sykkel

Mens snøen laver ned på hjemlige trakter og sportsinteresserte flest for tiden er mest opptatt vinteridrett, noe som selvsagt er heeeelt etter kalenderen her i det høye nord, er det kanskje få som har fått med seg at sesongen allerede har startet på landeveien.


Av: Cecilie Gotaas Johnsen, Team Hitec Products

Vi har så vidt tippet over i 2016, og sparket januar i gang, og vips, så ruller sykkelsirkuset igjen, i jakten på nye triumfer, podieplasseringer og store sykkelprestasjoner. 2016 blir et spennende år, for første gang får vi kvinnelige syklister en liten smak av oppmerksomheten som WorldTour-gutta har vært en del av i mange år, nå som Women’s WorldTour finnes på UCI-kalenderen. Dette i tillegg til en sesong med både sommer-OL i Rio og VM i Qatar på agendaen.

Mer oppmerksomhet? Med WorldTour også for jentene, blir det trolig mer oppmerksomhet rundt kvinnesykling. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet
Mer oppmerksomhet? Med WorldTour også for jentene, blir det trolig mer oppmerksomhet rundt kvinnesykling. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Med Women’s WorldTour har i alle fall UCI gjort ord til handling, og satt internasjonal kvinnesykling i fokus og på agendaen. Og sikkert er det, at Team Hitec Products vil være en del av dette.

 

Så hva er Team Hitec Products? Her er en aldri så liten intro; Team Hitec Products – er Nordens beste sykkellag – uansett kjønn. Totalt er vi 13 jenter, derav åtte norske ryttere. I tillegg består laget av ryttere fra Australia, Danmark, Italia, Nederland og Tyskland, og med verdensmestre fra både landevei og bane. Ja, vi snakker kvinnelige profiler på linje med de beste gutta. Pr. i dag er Team Hitec Products rangert som nummer syv på UCI-rankingen, men ambisjonene er større. Målet for 2016 er å krype to hakk oppover på UCI-rankingen. I tillegg har Team Hitec Products også en ambisjon for Norge som nasjon, noe som betyr at vi norske utøvere må levere prestasjoner i verdensklasse, som samtidig vil bringe viktige plasser til Norge i både OL og VM.

nett-1
Team Hitec Products: Det norske laget under VM-tempoen i Richmond. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Men, nok fakta på bordet – la oss gå tilbake til starten.

For flere av oss norske, for så vidt gutter som jenter, som bor i et vinterland og forbereder oss til en ny sesong på rulle, snøføre, slaps og pigg, er kontrastene store nå som vi skal ut å konkurrere. Sesongen startet allerede i begynnelsen av januar med Tour Down Under og våre jenter har allerede inntatt podiet, ja standarden er satt, altså: no pressure girls.

 

For min egen del sesongdebuterer jeg allerede 2. februar med Ladies Tour of Qatar, og ironisk nok, fra trening i snøstorm til konkurranse i sandstorm. Men ikke nok med det, ryktene vil ha det til at første etappe av Ladies Tour of Qatar er og blir en smak av VM. Temmelig eksotisk på mange måter.

Uansett, ambisjonene er høye når vi nå reiser ned. På startstreken står Kirsten Wild, Charlotte Becker, Julie Leth, Lauren Kitchen, Emilie Moberg og undertegnede Cecilie Gotaas Johnsen.

Så hva er planen?

Vinne selvsagt! Spøk til side, men det er en ambisjon. Taktikken er enkel: Det er et ritt som passer Kirsten perfekt. Hun har vist fra tidligere år at hun absolutt behersker disse forholdene. Det hører med til fakta at Kirsten Wild har en lang liste av seire der nede, og vant sammenlagt tilbake i 2009, 2010, 2013 og 2014. Men historie er historie, man vinner ikke på hevd. Det skal presteres først, så får vi ta resultatene i etterkant.

Vi starter med seks motiverte ryttere, alle med ulike sesongforberedelser. Vi møtes for å jakte på heder, ære og podier. Mens noen har holdt hjulene i gang siden VM med banesesong, kommer andre fra nasjonale mesterskap og sommer Down Under, mens både Emilie og meg selv må børste litt av snøen som rakk å dekke oss siden vi returnerte fra Spania. Litt rusten etter lite konkurranse de siste månedene, så ”made for speed” er vi sannsynligvis ikke akkurat nå, men treningsjobben er gjort. Nå gjelder det å slå på hodet og vekke konkurranseinstinktet, vi har alle en jobb å gjøre, enten som hjelperytter, eller faktisk levere når spurten går. Til tross for at rittene i Qatar ikke teller mange høydemetre, er det ingen tvil om at etappene er krevende, med sidevindskjøring og en kamp om å komme i best mulig posisjon til enhver tid og løse oppgavene. Det er lett å bli utspilt om man ikke følger med i timen der nede. Det gjelder å være skjerpet.

Det blir fantastisk å komme i gang igjen. En ting er sikkert: Det har sine positive sider å komme fra en kald vintersesong her hjemme – det vekker både lyst og motivasjon til å prestere. Vi får håpe det vil hjelpe oss med å levere på de ambisjonene som er satt for 2016.

En skikkelig god klem til alle sykkelentusiaster!

Mvh C

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.