Bekreftet: Tour de France-start i august - Sykkel
951 Views

Bekreftet: Tour de France-start i august

Arrangørene har funnet ny dato for 2020-utgaven.

April 15, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Arrangørene av Tour de France vil starte den utsatte 2020-utgaven av rittet 29. august.

Det fremgår av en kunngjøring på sykkelrittets  egne nettsider onsdag.

Tour de France måtte utsettes som følge av tiltakene rundt koronaepidemien. Allerede tirsdag meldte den franske avisen Le Dauphiné Libéré at arrangøren siktet seg inn på å avvikle rittet i perioden 29. august til 20. september. Onsdag kom den offisielle bekreftelsen.

I onsdagens uttalelse fra Tour de France-arrangør ASO heter det at utsettelsen og omberammingen som nå foreligger er gjort i samråd med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Måtte utsettes

Rittet vil følge den planlagte og oppsatte ruten, med målgang i Paris 20. september. Både lokale myndigheter, lag og ryttere skal ha vært konsultert i prosessen som ledet fram til beslutningen som nå foreligger.

Verdens største sykkelritt skulle etter den opprinnelige planen blitt syklet fra 27. juni til 19. juli, men under president Emmanuel Macrons tale til det franske folket mandag kveld ble det klart at Touren måtte utsettes. Han sa at større arrangementer med publikum ikke kan avholdes før tidligst i midten av juli.

I diskusjonen som har pågått de siste ukene har et mulig scenario vært å gjennomføre rittet uten tilskuere på de opprinnelige datoene. Det avviste imidlertid Tour de France-direktør Christian Prudhomme i starten av april.

– Tour de France er inderlighet, entusiasme og framfor alt smil. Vi må kunne se de smilene, sa han til Sports Auvergne.

Jobbes kontinuerlig

Det internasjonale sykkelforbundet har bestemt at det som følge av viruspandemien tidligst blir åpnet for å gjennomføre ritt 1. juni. Avgjørelsen er gjort gjeldende for alle sykkeldisipliner og syklister på alle nivåer.

UCI har også opplyst at det jobbes kontinuerlig med en alternativ terminliste for 2020-sesongen. I det arbeidet prioriteres de tre Grand Tour-rittene samt sykkelsportens såkalte monumenter.

Tour de France har vært gjennomført hvert eneste år i fredstid siden 1903. Colombianske Egan Bernal vant rittet i fjor.

Revidert kalender

Verdens beste syklister kan få en uhyre hektisk høst. Onsdag presenterte Det internasjonale sykkelforbundet sin reviderte terminliste. Her er hovedpunktene:

* De nasjonale mesterskapene, blant dem NM, gjennomføres helgen 22. og 23. august.

* Tour de France avvikles fra 29. august til 20. september.

* Landeveis-VM kjøres som planlagt i Sveits fra 20. til 27. september.

* Giro d’Italia begynner på en ukjent dato etter VM, og deretter kjøres også Vuelta a España.

* Landeveis-EM gjennomføres som planlagt fra 9. til 13. september. Dermed kan ingen av Tour de France-rytterne delta der.

* De mest prestisjefylte endagsrittene som Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt skal alle gjennomføres, men på hittil ukjente datoer.

* Så mange ritt som mulig, spesielt på World Tour-kalenderen, skal gjennomføres senere i sesongen.

* UCI vil 15. mai komme med en revidert utgave av kvinnenes rittkalender.

Kilde: UCI

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.