Bekreftet: Neste års Tour de France flyttes - Sykkel
918 Views

Bekreftet: Neste års Tour de France flyttes

EM, OL og København utgjorde vanskelig arrangør-kabal for ASO.

Juli 30, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Tirsdag ble det bekreftet at Tour de France neste år flyttes en uke fram for å unngå kollisjon med OL. Dermed må åpningsetappene flyttes fra Danmark.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) offentliggjorde tirsdag terminlista for 2021, og Tour de France er framskutt så rittet starter 26. juni og avsluttes 18. juli. Siste etappe er seks dager før mennenes fellesstart i Tokyo-OL.

Opprinnelig var Tour de France-starten lagt til København 2. juli. Nylig ble det kjent at den danske arrangøren hadde fått, og avslått, en forespørsel om å framskyte etappene med en uke.

Det er umulig fordi København også er vertsby i fotball-EM for menn. Den siste av de fire EM-kampene på dansk jord spilles 28. juni, og det lar seg ikke gjøre å arrangere EM-kamper samtidig med at Tour de France-sirkuset er i byen.

ASO, som er arrangør av Tour de France, er i samtaler med danskene om å flytte København-etappene til rittet i 2022, mens starten neste år sannsynligvis avvikles i Bretagne.

Vuelta a España framskytes også en uke og avvikles neste år i tiden 14. august til 5. september. Clásica San Sebastian skal avvikles 31. juli, en uke etter OL-rittet i Tokyo.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.