Bekreftet: Dansk Tour de France-start i 2022 - Sykkel
935 Views

Bekreftet: Dansk Tour de France-start i 2022

Tour-starten blir ikke klemt mellom EM og OL.

August 04, 2020
Skrevet av:

Espen J. Lee

Danmark skal arrangere åpningsetappene i sykkelrittet Tour de France i 2022 i stedet for 2021.

Det bekrefter den danske arrangøren, Grand Départ Copenhagen Denmark I/S, i en pressemelding.

– Jeg er glad for at vi har lyktes med å sikre en dansk Tour-start i 2022. Vi er mange som har gledet oss til å få Tour de France til Danmark neste år, og nå må vi dessverre vente litt lengre, sier styreleder i selskapet og overborgermester i København, Frank Jensen.

I utgangspunktet skulle neste års Tour-start gå i København 2. juli, men danskene måtte trekke seg som følge av at rittet må framskyndes en uke i 2021 for ikke å kollidere med sommer-OL.

København er nemlig også vertsby i fotball-EM for menn neste sommer, og den siste danske EM-kampen spilles 28. juni. Det lar seg ikke gjøre å arrangere EM-kamper samtidig med at Tour de France-sirkuset er i byen.

Danskene var i samtaler med Tour de France-arrangøren ASO om å utsette København-etappene til 2022-utgaven av rittet, og det har de altså fått godkjennelse for.

– Danskene kan se fram til en enda større gul folkefest i 2022, når Tour-starten ikke blir klemt mellom EM og OL, og vi forhåpentlig har fått koronaviruset på større avstand, sier Jensen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.