- Har veldig lyst å vinne etappen til Roubaix - Sykkel
766 Views

– Har veldig lyst å vinne etappen til Roubaix

Boasson Hagen bruker NM som formtest før Tour de France.

Juni 23, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Edvald Boasson Hagen håper å få svar på hvor god formen er før Tour de France når han denne uken deltar i sykkel-NM i Sandefjord.

– Det er alltid vanskelig å svare på om man er i form, sier Boasson Hagen til NTB på spørsmål om han er i rute før Tour de France-starten 7. juli.

Dimension Data-rytteren tygger litt på svaret før han legger til at han tror han er i rute.

– Jeg har i alle fall følt meg bra. Og nå er det NM, så da får jeg vel flere svar, sier Rudsbygdingen som skal i aksjon på tempo torsdag og fellesstarten søndag.

– Målet er å prøve å få tempo-gull. Og gull på fellesstarten, det blir kanskje vanskeligere, men det er det som er målet.

Tempogull ble det torsdag. 31-åringen tråkket inn til seier sju sekunder foran 19 år gamle Andreas Leknessund.

Frisk og skadefri

I tiden fram til tourstarten dreier det meste seg om å holde seg frisk og skadefri, slik at Boasson Hagen kan møte i toppform når det braker løs i Noirmoutier-en-l’Île 7- juli.

– Det er det jeg trener mot hele året, holde formen og komme i form. Jeg må prøve å få nok hvile, for det er et langt ritt. Men jeg føler meg bra nå og håper jeg fortsatt er det når Touren starter, sier 31-åringen.

I fjor vant Boasson Hagen den 19. etappen (Embrun – Salon-de-Provence) i Tour de France, den første norske etappetriumfen siden 2014, og hans tredje totalt i det prestisjetunge rittet.

Ønsker flere Tour-seirer

31-åringen legger ikke skjul på at han gjerne ønsker flere etappeseirer, men han har ikke blinket seg ut alle etappene han mener han kan ha sjanse på.

– Den med Roubaix (9. etappe) er en etappe jeg har lyst til å gjøre det bra på. Det er flere etapper som er småkupert, men jeg har ikke blinket ut alle. Vi tar det litt etter hvert, men Roubaix-etappen er en jeg har veldig lyst til å gjøre det bra på, sier han til NTB.

Tour de France starter 7. juli, der første etappe går fra Noirmoutier-en-l’Île til Fontenay-le-Comte, og avsluttes i Paris 29. juli.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.