Regnskapet klart for Sykkel-NM i Sandefjord - Sykkel
983 Views

Regnskapet klart for Sykkel-NM i Sandefjord

– Vi hadde i bakhodet hva som skjedde i Bergen, sier arrangørsjef Rune Steinsvik.

Juli 10, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Sykkel-Norge fikk en økonomisk opptur med årets landeveis-NM i Sandefjord. Foreløpige tall viser et overskudd på 350.000 kroner.

Norsk sykkelsport har hatt mange negative oppslag etter at fjorårets VM i Bergen endte med et økonomisk mageplask. Tirsdag kunne den nyvalgte sykkelpresidenten Jan-Oddvar Sørnes fornøyd konstatere at 2018-NM ble en suksess sportslig og i regnskapsbøkene.

– Årets NM viser at det er fullt mulig å gjennomføre et NM på en økonomisk forsvarlig måte. Et godt samarbeid med lokalt næringsliv og kommune/fylkeskommune er helt avgjørende for en smidig gjennomføring, men også for å få sponsorinntekter og tjenester, sier Sørnes i en pressemelding.

Det var Sandefjord sykleklubb som sto som arrangør av årets norgesmesterskap.

– Da vi startet planleggingen av mesterskapet, satte vi oss et mål om å komme gjennom det hele uten å tape penger. Vi hadde i bakhodet hva som skjedde i Bergen under VM i fjor. Selv om vi ikke kan sammenligne de to arrangementene, ligger det i bunn at det er store utfordringer med å arrangere stor konkurranser som dette, sier arrangørsjef Rune Steinsvik.

– Blant de største optimistene ble det snakket om at vi burde kunne sitte igjen med rundt 50.000 kroner i overskudd. Nå viser de foreløpige tallene at vi kommer til å sitte igjen med et overskudd på 350.000 kroner. Da har vi all grunn til å være fornøyd, sier han videre.

Overskuddet sikrer at Sandefjord sykleklubb kan drive på samme nivå også i årene framover.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.