Sportsdirektør: – Edvald skremmer konkurrentene - Sykkel
1147 Views

Sportsdirektør: – Edvald skremmer konkurrentene

Dimension Data sykler for Boasson Hagen-seier i Tour de France onsdag.

Juli 10, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Sportsdirektør Rolf Aldag er klar på at Dimension Data sykler for Boasson Hagen-seier i Tour de France onsdag. Han mener nordmannen skaper frykt hos rivalene.

Etter fire etapper i årets Tour har Edvald Boasson Hagen så langt måttet nøye seg med å ha en hjelperytterrolle for Mark Cavendish. Onsdagens 204,5 kilometer lange etappe fra Lorient til Quimper har imidlertid Rudsbygd-guttens navn på seg.

– Helt åpenbart. Vi må selvfølgelig se hvordan de andre laget angriper etappen og eventuelt forsøker å kontrollere den, men den passer absolutt til Edvalds kvaliteter, sier Dimension Datas sportsdirektør Rolf Aldag til NTB.

Etappen er av den mellomharde og kuperte sorten med fem kategoriserte stigninger. Aldag er klar på at Boasson Hagen får all den hjelp han måtte trenge i jakten på seier.

– Han kommer til å ha hele lagets støtte. Samtidig må vi selvsagt være rettferdige i hvor vi legger forventningene. Du har selvsagt også Peter Sagan, som er regjerende verdensmester og supersterk, men vår beste sjanse er definitivt Edvald, sier sportsdirektøren.

Tøffe arbeidsforhold

Sesongen så langt har vært utfordrende for Boasson Hagen. Sykdom har blant annet skapt trøbbel for 31-åringen. Aldag vil samtidig ikke høre snakk om at nordmannen derfor går under konkurrentenes radar.

– Helt motsatt! Det er det som gjør det så vanskelig. Uansett hvilket ritt han kommer til, blir han sett på som en trussel fordi han er så sterk. Resultatene hans reflekterer kanskje ikke alltid det, men hans er sterk og alle er redde for han, sier Aldag til NTB og utdyper:

– Han skremmer folk og får dem til å tenke «dersom han kommer seg av gårde, klarer vi aldri i verden å ta han inn igjen». Det ser du i hver eneste vårklassiker.

Under fjorårets Tour de France kom Boasson Hagen alene til mål på den 19. etappen etter en råsterk avslutning. Prestasjoner som den bidrar til å gjøre Rudsbygd-guttens arbeidsforhold tøffe, mener Aldag.

– Hvis han prøver seg på noe tidlig på en etappe, vil ikke folk slippe han av gårde. De får panikk og blir med han. Det gjør alt så fryktelig vanskelig. Han går kanskje under radaren blant tilskuerne, men ikke blant rytterne. Det gjør det så vrient å få resultater, gjentar han.

Trygg på formen

– Vil de øvrige rytterne ha minst ett øye på Boasson Hagen onsdag?

– De kommer definitivt til å overvåke ham og se hva han gjør, sier Aldag.

Boasson Hagen er selv klar på at etappen fra Lorient til Quimper passer ham godt, men:

– Det er en hard avslutning, og den kan være helt på kanten for meg. Det er en bakke med ti prosents stigning der, og det er litt over det jeg liker. Men jeg skal prøve å gjøre mitt og være med i front, sier han.

Sportsdirektør Aldag er trygg på at lagets norske håp har kontroll på formen.

– Jeg tror den er bra. Han gjør det han pleier å gjøre. Det er tingen med Edvald. Det er ingen overraskelser med han. Våren var tøff, men han viste form i Dauphiné. Jeg er trygg, sier han.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.