Froome villig til å ofre seg for lagkameraten - Sykkel
1359 Views

Froome villig til å ofre seg for lagkameraten

– Så lenge det er en Sky-rytter på toppen av podiet i Paris, er jeg fornøyd.

Juli 24, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Chris Froome jakter sin femte Tour de France-tittel, men insisterer på at han er klar til å gi opp drømmen hvis det hjelper lagkamerat Geraint Thomas til seier.

Det går mot en fascinerende og intens avslutningsuke i verdens største sykkelritt. Før tre strake etapper i Pyreneene fører Thomas an i gul ledertrøye. Han er 1 minutt og 39 sekunder foran toer Froome i Tour-sammendraget.

Mange er spente på å se hvordan Sky-laget takler dilemmaet. Hvem skal det satse på? Froome jager nok en Tour de France-triumf og sin fjerde strake Grand Tour-tittel, men Thomas ser sylskarp ut. Briten er i posisjon til å ta sin hittil største seier i karrieren.

Under mandagens pressekonferanse bedyret Froome at han er villig til å ofre ambisjonene sine om det gjør at Thomas fortsatt er i gult når syklistene kommer til Paris søndag.

– Så lenge det er en Sky-rytter på toppen av podiet i Paris, er jeg fornøyd, sa Froome og fulgte opp med et «ja» på spørsmål om han vil gi opp håpet om en femte Tour-triumf hvis det hjelper lagkameraten.

Holder formen?

Thomas har aldri før vært på podiet i et treukersritt i Grand Tour-klassen. I fjor krasjet han ut av både Giro d’Italia og Tour de France. Det har hengt over waliseren at han tradisjonelt sliter med å holde på formen gjennom et langvarig ritt.

Enkelte mener Thomas bare har brøytet terreng for Froome før Pyreneene. Andre vil påpeke at Sky kanskje satser på at Thomas holder ut hele veien. Froome kjørte og vant årets Giro i mai, og den kraftanstrengelsen kan slå ut negativt for den kenyanskfødte briten i Tourens siste uke.

Sky-sjef Dave Brailsford beundrer begge sine sammenlagtkandidater.

– De er to store mestere. For meg er det viktigste at én av dem vinner Tour de France, sa Brailsford mandag.

Han avslørte kanskje litt av Sky-strategien da han svarte en fransk journalist på denne måten:

– Til sjuende og sist er det rytternes bein som vil avgjøre.

Jakter sykkelhistorie

Froome var mer unnvikende da han ble spurt om han kunne komme til å angripe Thomas om muligheten byr seg.

– Alt dette snakket om å angripe eller ikke angripe … vi er i en fantastisk posisjon, vi er nummer én og to. Det er ikke opp til oss å angripe. Det er opp til de andre rytterne i feltet å ta tid på oss og rive oss ut av posisjonene vi er i, sa han.

Froome vant Tour de France i 2013, 2015, 2016 og 2017. Med en femte seier vil han stå likt med legendene Jacques Anquetil, Bernard Hinault, Eddy Merckx og Miguel Indurain.

Står han øverst på Champs-Élysées-pallen søndag, vil Froome også bli førstemann til å vinne Giro d’Italia og Tour de France i samme år siden avdøde Marco Pantani greide det i 1998.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.