Thomas insisterer på at trolig Tour de France-seier kommer etter hardt arbeid - Sykkel
881 Views

Thomas insisterer på at trolig Tour de France-seier kommer etter hardt arbeid

- Det er ingenting jeg kan si for å bevise det. Det vil stå til prøve.

Juli 29, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Geraint Thomas har festet grepet om sin første Tour de France-seier. Briten sier at seieren kommer etter hardt arbeid, ikke av doping eller hjelpemidler.

Thomas spurtet inn til andreplass på fredagens 19.-etappe. Med bonussekundene økte han forspranget til andremann i sammendraget, Tom Dumoulin, til to minutter og fem minutter etter tourens siste fjelletappe.

Lørdag er det en tøff tempoetappe på planen, men Thomas i vanlig slag skal klare å holde unna for utfordrerne og bli Wales’ første Tour de France-vinner.

Unngår han uhell er det sannsynlig at han etterfølger lagkamerat Chris Froome som konge på siste etappe på Champs-Élysées.

Dopinganklager

Sky-lagets sjette Tour-triumf vil likevel ikke være populært hos alle. Froome ble renvasket kort tid før rittstart etter å ha levd med dopinganklager i ni måneder.

På veien mot seieren i fjorårets Vuelta a España avla 33-åringen dopingprøve med spor av astmamedisinen salbutamol. Verdien i Froomes prøve lå godt over grenseverdien.

Froome har hele tiden hevdet sin uskyld, og Thomas understreket også sin rene tilnærming til sykkelsporten.

– Jeg vet ikke. Hva skal jeg si, svarte Thomas da han fikk spørsmål om Sky-lagets tidligere seirer har vært troverdige.

– Vi trener utrolig hardt. Det er ingenting jeg kan si for å bevise det. Det vil stå til prøve, fortsatte han.

– Utrolig sterkt

Skys dominerende innsats i Tour de France de siste årene, samt Thomas’ to strake etappeseirer i Alpene har gitt kritikerne bensin på bålet.

– Laget er utrolig sterkt. Bare si på enkeltrytterne vi har. Vi har ryttere som er veldig sterke i endagsklassikere, og klatrere som Egan Bernal, som er det største klatretalentet sykkelsporten har sett på lenge. Laget er bare veldig sterkt, sa Thomas.

– Det handler ikke om å ha gode bein. Du trenger hoder også. Vi kjører bra sammen, vi får ikke panikk. I dag viste vi det. Det er ikke så mye mer å si enn at vi jobber utrolig hardt. Jeg har hatt litt uflaks. Det er godt å se at det harde arbeidet lønner seg, avsluttet sammenlagtlederen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.