Thomas: – Jeg venter det verste og håper på det beste - Sykkel
1095 Views

Thomas: – Jeg venter det verste og håper på det beste

Sky-rytteren stålsetter seg før siste fjelletappe. Se klipp! 📺

Juli 27, 2018
Skrevet av:

knutandreas

Sky-rytter Geraint Thomas sier han frykter det verste før han skal prøve å sikre seieren i Tour de France på fredagens etappe.

Etter den 200 kilometer lange prøvelsen fra Lourdes til Laruns gjenstår bare en tempoetappe og sjarmøretappen inn til Paris. Dermed er det på fredagens etappe at konkurrentene må prøve seg om de skal klare å rive den gule ledertrøya fra Thomas.

Waliseren har 1.59 minutts ledelse til toer Tom Dumoulin før rytterne tråkker i gang fjelletappen mot Laruns.

– Det blir en stor test for meg. Det blir en etappe som laget (Sky) skal kontrollere det meste av dagen. På siste stigning vil det handle om hvordan beina har det, sier Thomas.

Forberedt på angrep

Han venter seg en urolig dag i feltet, som skal over tre store fjell.

– Jeg venter det verste og håper på det beste. Jeg regner med mange angrep helt fra starten av for å komme i brudd. Kanskje også på Col du Tourmalet halvveis på etappen, og helt sikkert over den siste stigningen.

– Det er siste fjelletappe, og noen vi forsøke seg. Samtidig må de også tenke på tempoen (lørdag). Det blir interessant. Vi har kjørt godt til nå, og forhåpentlig kan vi holde det gående en dag til, sier Sky-kronprinsen som nå ser ut til å vinne Touren og frata lagkamerat Chris Froome tittelen.

Froome som hjelper?

Froome har vunnet det prestisjetunge rittet tre år på rad. Fredag kan han for første gang bli satt til å være hjelperytter for sin mangeårige hjelper Thomas.

– Forhåpentligvis trenger vi ikke bruke Froome, for jeg håper vi er i overtall, slik at han bare kan følge med. Men bare det å ha han til min disposisjon er helt fenomenalt, sier Geraint Thomas.

Dagens etappe har start i Lourdes klokken 12.15.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.