Derfor er Kristoff optimist etter nytt nederlag - Sykkel
965 Views

Derfor er Kristoff optimist etter nytt nederlag

– Jeg blir ikke motløs, sier nordmannen.

Juli 10, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Heller ikke i massespurten på den fjerde etappen av Tour de France traff Alexander Kristoff optimalt. Lyspunktet var at han følte han hadde noe der å gjøre.

Kristoff trillet over mål som sjuendemann i Sarzeau etter den tredje massespurten i årets Tour de France. Colombianske Fernando Gaviria tok sin andre etappeseier foran Peter Sagan.

– Jeg vet at jeg normalt sett ikke er best i disse spurtene og sånn sett må være litt heldig. I tillegg var det såpass lett underveis i dag, og da vet jeg at det blir vanskelig for meg på slutten, i og med at alle da er «freshe» i spurten, sa Kristoff til NTB og øvrig norsk presse etter målgang.

Etter en drøy fem minutter lang spørsmålsrunde tok han plass i lagbussen vel vitende om at den tredje spurtbommen tross alt var ispedd noen lyspunkter.

– Jeg føler jeg gjør en god jobb i posisjonskampen, men mangler det siste lille ekstra. Samtidig følte jeg at jeg hadde mer å kjøre med i spurten i dag, så det er i hvert fall oppløftende, sa han.

God posisjon

Kristoff følte seg tung i de to første massespurtene lørdag og søndag. I etterkant pekte han på den voldsomme varmen som en mulig forklaring. Mandag var værgudene i større grad enn tidligere med rytterne. I målbyen Sarzeau var det til dels overskyet vær.

– Jeg følte jeg hadde noe i spurten å gjøre i dag, og det har jeg ikke gjort de to andre dagene. Jeg kom litt ut at rytmen på oppløpet, ellers kunne jeg nok vært to plasser høyere opp, sa Kristoff.

Han antydet videre at han i etterpåklokskapens lys muligens startet spurten i seneste laget.

– I dag gjorde jeg kanskje litt feil og ventet litt for lenge, men det var slak motbakke og litt vind, så det var ingen fordel å starte for tidlig heller, sa han.

Samarbeidet med og hjelpen fra lagkameratene har også vært gjenstand for diskusjon i innledningen på årets ritt. Mandag var Kristoff fornøyd.

– Jeg fikk støtte og satt i god posisjon, men skal jeg vinne må jeg komme i høyere fart enn de andre, og det klarte jeg ikke i dag. Jeg følte også at jeg hadde litt mer å gå på i dag, for jeg var ikke helt utmattet over målstreken, men når du ser det ikke går, klarer du ikke gå helt i kjelleren, sa han.

Ikke motløs

Colombianske Fernando Gaviria har radet opp seirer denne sesongen. Mandag fortsatte Quick-Step-stjernen der han slapp på lørdagens åpningsetappe.

Regjerende verdensmester Peter Sagan ble henvist til andreplass, mens den tyske veteranen André Greipel fulgte deretter.

Alexander Kristoff innser at spurten må sitte helt perfekt dersom han skal matche de beste i dagene som kommer, men har på ingen måte gitt opp.

– Jeg blir ikke motløs. Det er mange andre spurtere som er raske som sikkert er bak meg, uten at jeg har sett resultatlista, sa han tirsdag – og hadde rett i det.

Mark Cavendish var blant dem som igjen ikke var i nærheten av å kjempe om seieren.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.