Forslått Grøndahl Jansen: – Så ikke lyst på det - Sykkel
840 Views

Forslått Grøndahl Jansen: – Så ikke lyst på det

Tour-debutanten fikk bange anelser da han deiset i asfalten på den fjerde etappen.

Juli 10, 2018
Skrevet av:

Espen J. Lee

Amund Grøndahl Jansen innrømmer at han fikk bange anelser da han deiset i asfalten på den fjerde etappen i Tour de France tirsdag.

Rundt fem mil gjensto av etappen fra La Baule til Sarzeau da den norske debutanten var involvert i en velt. Grøndahl Jansen kom seg etter hvert på sykkelen igjen og rakk å bidra til å sette lagkamerat Dylan Groenewegen i posisjon til spurten.

Til mål kom LottoNL-rytteren med smerter i ryggen og forsvant raskt inn i lagbussen til legesjekk.

Etter noen minutter kom det beroligende tilbakemeldinger fra hovedpersonen selv. Umiddelbart etter velten var han ikke like optimistisk.

– Jeg landet veldig hardt med ryggen på et eller annet, om det var en sykkel eller asfalt eller noe annet. Først var det veldig vondt, så da så jeg ikke så veldig lyst på det, men det gikk bedre etter hvert. Det var nok bare et hardt slag, for ryggen min er ganske hoven, sa han til NTB.

– Rakk du å tenke noe før det smalt?

– Det gikk ikke så veldig fort, så jeg rakk å tenke at dette var litt ugunstig, smilte Grøndahl Jansen.

Ventet på sykkel

– Fryktet du da du lå der at Tour de France kunne være over?

– Man tenker en liten stund når det er som vondest at dette ikke er bra. Etter hvert gikk det bedre. Da jeg kom på sykkelen, var jeg også litt usikker i starten, men etter hvert kom det seg, sa Grøndahl Jansen.

Etter velten sto han ganske lenge før han fikk ny sykkel og startet jakten på hovedfeltet. Til alt hell gikk det ikke fortere der enn at det lot seg gjøre å tette luka.

– Litt surt at sånt skjer, men jeg klarte i hvert fall å gjøre en grei jobb på slutten likevel, sa Grøndahl Jansen.

Onsdag venter en ny tøff og kupert Tour de France-etappe. Fem kategoriserte stigninger byr på utfordringer underveis. Tour de France-debutanten fra Nes på Romerike vet at det blir ekstra krevende i kjølvannet av tirsdagens velt.

– Det blir nok en seig dag, men det skal nok gå fint. Jeg har ikke så mye sår, og det er vondest på ryggen, sa han.

Sover på siden

At smertene skal gå utover nattesøvnen, er han ikke bekymret for.

– Jeg sover på siden, så det går fint, smilte 24-åringen.

– Når veltet du sist i et ritt?

– Det er en god stund siden. Jeg kan faktisk ikke huske sist. Jeg velter ikke så ofte. Jeg falt en gang i Roubaix i fjor, men da var det mye mindre dramatisk, sa Grøndahl Jansen.

For LottoNL-laget ble heller ikke tirsdagens etappe noen sportslig stor opptur. Dylan Groenewegen måtte nøye seg med fjerdeplassen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.