Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Stig: Livet formet av sporten

Sykkelmagasinet / 23-08-2017 5:30:45

Et VM-gull i eliteklassen for herrer er Stig Kristiansens største drøm. Men skal det skje, trenger landslagssjefen flaks.

TEKST: Kjetil R. Anda FOTO: Jarle Fredagsvik

Det må nesten regnes som et under. At Stig Kristiansen i det hele tatt er tilstede når Bergen arrangerer verdensmesterskapet, er for mange smått utrolig.

For de fleste husker de grusomme bildene fra VM i Ponferrada i 2014, da den norske bilen lå med knust front i en grøft. På mirakuløst vis klarte den norske landslagssjefen å svinge unna en dame i veibanen, og skadene ble så minimale som de kunne. Mekaniker Tommy Josefsen og Stig kom fra det med omfattende skader, men livet i behold.

Når Stig Kristiansen i høst kommer til nok et VM på hjemmebane, er det i hans viktigste rolle noensinne. Klok av fortidens oppturer og nedturer, rik på kunnskap og erfaring ikke mange kan matche.

En landslagssjef måles i resultater, og så langt har 46-åringen levert til bravur i rollen han elsker. Å utvikle ryttere i et langsiktig perspektiv er kanskje det aspektet han verdsetter høyest i jobben, og den gjeveste drømmen av dem alle vil i så måte være et resultat av dette.

Men skal Stig oppfylle sitt største ønske innenfor sykkelsporten, er han avhengig av å ha mer flaks enn noen gang.

– Et VM-gull for menn elite. Det er min største drøm. Det er en ting som motiverer meg voldsomt og som gir meg enorm energi. Hvorfor? Fordi det er vanskelig å oppnå, kanskje det vanskeligste du kan gjøre i sykkelsport. At det er på hjemmebane skaper bare en ekstra dimensjon som gir litt mer, sier han.


Hele den spennende historien finner dere i nyeste Sykkelmagasinet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


*

ABONNER på magasinet