Oss priviligerte - Sykkel
1403 Views

Oss priviligerte

Kommer: - I stedet for å kjøpe oss til UCI-poeng, satser vi å bygge noe på egenhånd, skriver Kristoffer Madsen. Foto: Frode Jarle Jacobsen, Team FixIT.no

September 14, 2016
Skrevet av:

sykkel

Livet som syklist er slettes ikke så verst. I en alder av 20 år har jeg opplevd de fleste land i Europa fra sykkelsetet. Utallige turer til inn- og utland med gode sykkelkamerater på treningsleirer og ritt er ikke alle forunt.

Tekst: Kristoffer Madsen, Team FixIT.no

I hele mitt sykkelliv har jeg hørt venner og familie spør: Er det ikke tøft å ofre så mye for idretten? Ofre? Hva har jeg ofret? Tusenvis av timer på tv og Xbox? Nei, det er vi som er de privilegerte. Det er vi som opplever!

Mitt navn er Kristoffer Madsen. Jeg er 20 år, kommer fra Bergen og sykler i år mitt første fulle år som kontinentalrytter for Team FixIt.no. Jeg startet med sykling som elleveåring, da min far tok meg med på trening for Bergen CK for første gang. I Bergen CK var det et godt miljø, og vi var heldige som hadde gode trenere og et godt støtteapparat i klubben som la til rette for at vi kunne trene og konkurrere mye. Med to ildsjeler av noen trenere i Bjørn Atle Øverland og Fredrik Madsen (far) fikk vi allerede fra 14-15 årsalderen reise mye i både inn- og utland. Den innsatsen de to med flere i klubben la ned, tillegger jeg mye av æren for at flere ungdommer fra den gruppen er kommet langt på sykkelsetet. En STOR takk sendes i retning hele klubben.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Nyter tilværelsen: Kristoffer Madsen sykler sin første sesong på kontinentalnivå. Foto: Anders S. Jacobsen / Team FixIT.no
Nyter tilværelsen: Kristoffer Madsen sykler sin første sesong på kontinentalnivå. Foto: Anders S. Jacobsen / Team FixIT.no

Mange av bloggerne som har skrevet før meg har snakket om den lange og tøffe veien tilbake. Jeg er såpass ung, og har vært såpass heldig, at jeg har unngått de store skadene. Jeg har ingen vei tilbake å gå. Men veien frem derimot, den er jeg på. Og den er tøff den og. Jeg har stor respekt for mine sykkelkolleger og den enorme treningsmengde som legges ned. Å slå i gjennom som ung syklist i Norge anno 2016 er ikke lett. Verdens beste U23-nasjon. Det er tøft å hevde seg her, men samtidig ser man også at det er fullt mulig.

LES FLERE FIXIT.NO-BLOGGER HER

Etter to gode år som juniorsyklist ble jeg i 2015 kontaktet av Team FixIt.no. De hadde lagt merke til mine prestasjoner og ønsket å satse på unge syklister, primært fra Vestlandet. I 2016 fikk jeg min første kontrakt.

(Bloggen fortsetter under bildet)

Fin gjeng: Foreløpig er 4 av 5 har blitt kontinentalryttere. Foto: Fredrik Madsen
Fin gjeng: Foreløpig er 4 av 5 har blitt kontinentalryttere. Foto: Fredrik Madsen

Mitt første år som kontinentalrytter har absolutt vært tøft, men først og fremst spennende, lærerikt og morsomt. Jeg har tatt noen steg som rytter, men de store resultatene har foreløpig uteblitt. Jeg er en del av et ungt og nytt lag. Vi lærer og vi tar steg hver dag.

Jeg er heldig som er en del av et lag og et miljø der folk backer deg opp, og har troen på deg. Jeg registrerer at ”noen” ikke helt har troen på oss. Det er helt greit det. Det bare motiverer oss til å kjempe videre. Ingen trenger å tvile, vi kommer! Team FixIt.no har valgt å satse på unge utøvere. Det står det respekt av. I stedet for å kjøpe oss til UCI-poeng, satser vi på å bygge noe på egenhånd. Det kan ta litt mer tid, men vi kommer.

September måned og høsten er nå over oss. NorgesCup 5 i Bergen gjenstår, så er sesongen 2016 over. De drøye 1000 timene med trening jeg hadde planlagt for 2016 er snart unnagjort, og de drøyt 1000 neste er allerede under planlegging. Jakten på å ta det neste steget er i gang, og jeg gleder meg til å ta fatt på treningsarbeidet. Jobbe med svakheter og finpusse detaljer i styrker. Til tvilerne der ute. Jeg kommer!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Personvernerklæring.