Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Foto LaPresse
FOTO: Lapresse

En guide til Giro 100

Espen J. Lee / 03-05-2017 3:22:13

Etapper, profiler og analyse.

21 etapper og 3612 kilometer. Fra Sardinia til Milano, via Sicilia, Apenninene, Alper og Dolomitter. Mortirolo, Stelvio, Pordoi og Valparola.

Den 100. utgaven av Giro d’Italia blir en hyllest til det vakre corsa rosa, en feiring av det skjønne støvellandet og en eventyrlig rundreise gjennom landets 16 av 20 regioner.

Men det blir også et brutalt blodslit med etapper til Etna, Blockhaus, Oropa og en finaleuke med fem fjelletapper på rad.

Sykkelmagasinets fullstendige Giro d’Italia-guide finner du her!

Det blir tre lange uker, spekket med fallgruver og feller for favorittene. Som for eksempel finalene til Peschici og Terme Luigiane, eller den mellomharde etappen til Bagno di Romagna i uke to, i et område som ofte opplever aggressiv sykling.

Det blir en avslørende kamp mot klokka og totalt 69 kilometer tempo fordelt på to etapper.

Samlet sett er det seks etapper for spurterne, åtte mellomharde etapper for bruddspesialister og/eller puncheurs, to tempoetapper og fem dager i høyfjellet mellom etappe fire og 19 – hvorav fire etapper har tøffe fjellavslutninger.

LES OGSÅ: Knut Knudsen – Norges Giro-konge

Vinneren av Giro 100 må derfor bli en allsidig og moderne Grand Tour-rytter. Men årets utgave blir også et nostalgisk nikk til rittets storslagne og mytiske fortid.

Målgangen på Oropa hyller den avdøde, kontroversielle og omdiskuterte Marco Pantani, som vant her i 1999 etter et utrolig comeback i siste bakke. Mens etappe 11 starter i Ponte a Ema, der Giro-legenden Gino Bartali ble født.

Bartalis evige rival, Fausto Coppi, hedres tre dager senere, når etappe 14 starter i hans hjemby Castellania. Etappen til Bergamo vil nok gjøre stas på den trefoldige Giro-vinneren Felice Gimondi, født like ved i Sedrina.

LES OGSÅ: Evangeliet etter Bartali

Hjemmefavoritten Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) vil nok få sin hyllest når etappe fem går i mål i hans hjemby Messina. Mens øygutten Fabio Aru (Astana), trass i hans uteblivelse grunnet skade, skal omsvøpes i fanfare når Giroen innledes med tre dager på Sardinia.

Nylig avdøde Michele Scarponi skal også hedres. Når etappe 16 krysser over Mortirolo, et fjell som spilte en avgjørende rolle i hans Giro-seier i 2011, deles det ut doble poeng i klatrekonkurransen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


*

ABONNER på magasinet